Byggetilladelse på én time

Odsherred Kommune har indført "straks-sagsbehandling". Det betyder, at man kan få sin byggetilladelse på bare en enkelt time, hvis papirerne er i orden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Normalt tager det måneder for firmaer at få en byggetilladelse. Men det skal være slut nu i Odsherred Kommune. Her kan firmaerne faktisk møde op og få ordnet papirerne med det samme.

- Det skulle helst ikke tage mere end en time. Så kan man tage sig en kop kaffe så længe, siger Henrik Jensen (Kons.), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Odsherred Kommune.

Initiativet er kommet i stand med hjælp fra erhvervsrådet. Tidligere brugte sagsbehandlerne meget tid på at rette fejl i ansøgningerne. Nu har man i stedet lavet en tjekliste til firmaerne på hjemmesiden. Har firmaerne alle papirer i orden, når de kommer til det aftalte møde, er de hurtigt ude af døren igen.

- Vores sagsbehandlere sparer tid, fordi virksomhederne kan se, hvad vi skal bruge af dokumenter. Derfor undgår vi at skulle sende papirer frem og tilbage. Så kan de også komme hurtigere i gang, siger Henrik Jensen, der sagtens kan forestille sig, at det bliver indført i andre kommuner.

På de første to dage har kommunen haft to kunder i butikken. Det blev til fire byggetilladelser på 2 1/2 time.