Butikstyve blev løsladt - og anholdt igen kun en time senere

To mænd fra Nykøbing Sjælland kan vente på en bøde, efter de to gange torsdag blev snuppet for butikstyveri af oksemørbrad for en formue.

Oksemørbrad er dyrt kød.

Måske var det derfor, at det var målet for to butikstyve fra Nykøbing Sjælland torsdag. Der er tale om to mænd på 28 og 29 år.

Først blev mændene tilbageholdt efter et besøg i SuperBrugsen i Asnæs. Her havde de forladt butikken med oksemørbrad for hele 5.600 kroner, som de ikke havde betalt for. 

Mændene havde forladt butikken, og var på vej væk fra byen med et tog, da politiet kortvarigt fik stoppet toget og tilbageholdt mændene, der havde otte oksemørbrader i en pose.

quote De har åbenbart meget gerne ville have oksemørbrad

Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi

Efter omkring tre kvarter blev mændene løsladt af politiet - men kun en time senere blev de anholdt igen, da de blev tilbageholdt i en anden SuperBrugsen - denne gang med to oksemørbrad og to Red Bull som tyvegods fra tyveriforsøget.

I anden omgang var der værdier for 2.052 kroner.

- Det er usædvanligt, fordi de på den måde går efter den samme vare. Men de har åbenbart meget gerne ville have oksemørbrad, når de på den måde går efter varerne, og umiddelbart efter deres løsladelse slår til igen, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

De to mænd kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Læs også
Kødtyve stjal oksekød for flere tusinde kroner

Tyveri af dyrt oksekød har den seneste tid været et stigende problem. Der har således været flere sager om tyveri af oksemørbrad de seneste måneder - blandt andet i marts, hvor der blev stjålet kød for 5.000 kroner i en butik i Næstved Storcenter.