¨

Breivik egnet til fængselsstraf

Foto: TV ØST

Ifølge en overlæge fra Sikring i Nykøbing Sjælland er den norske terrorist Anders Behring Breivik med al sandsynlighed egnet til straf.

Terroristen Anders Behring Breivik havde klare motiver til forbrydelsen, siger ledende overlæge Benedikte Volfing fra Sikringen i Nykøbing Sjælland.

Den højreorienterede norske terrorist Anders Behring Breivik kan formentlig ikke slippe med en anbringelsesdom på et lukket hospital, når retten skal fastsætte straffen for den værste forbrydelse i Norge siden 2. Verdenskrig.

Det vurderer afgående ledende overlæge Benedikte Volfing fra Sikringen i Nykøbing Sjælland, som er Danmarks sikreste anstalt for kriminelle med psykiatriske lidelser.

- Jeg kan selvfølgelig ikke udtale mig om, hvorvidt nordmanden bliver erklæret sindssyg. Og den norske straffelov er meget forskellig fra den danske, siger Benedikte Volfing til Holbæk Amts Venstreblad.

- Men for at blive erklæret sindssyg og dermed uegnet til straf, er det ikke nok at lide af en svær personlighedsforstyrrelse af psykopatisk karakter. De fleste af Sikringens patienter lider af alvorlige sindssygdomme som skizofreni.

Ifølge Benedikte Volfing har sindssyge kriminelle ofte ikke noget motiv til at begå deres forbrydelse.

- Men det er formentlig ikke tilfældet med terroristen i Norge. Han har i hvert fald selv offentliggjort sine klare motiver til forbrydelsen.

Sikringens chef formoder derfor, at Anders Behring Breivik får en forvaringsdom, der skal afsones i et fængsel:

- I fængslet bliver han nederst i hierakiet. Fanger, som har slået børn og kvinder ihjel, har de andre fanger svært ved at acceptere, siger Benedikte Volfing.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App