Brand på efterskole

En opholdsstue på Fårevejle Fri- og Efterskole nedbrændte i nat. To elever forsøgte at slukke branden og fik så meget røg, at de blev kørt til observation på Holbæk Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En opholdsstue i en af Fårevejle Fri- og Efterskoles elevboliger udbrændte i nat.

Elevboligen indeholder seks værelser, hvor 11 elever lå og sov, da røgalarmen gik i gang klokken lidt over fire.

To af eleverne forsøgte at slukke branden, men måtte hurtigt opgive, da ilden havde fået for godt fat. Eleverne skyndte sig i stedet at vække resten af de sovende elever i huset og skyndte sig at komme udenfor. Alle kom ud i god behold

De to elever der forsøgte at slukke ilden blev herefter kørt til observation på Holbæk Sygehus, da de havde inhaleret en stor mængde røg mens de opholdt sig i stuen. Alle har det dog fint i dag, oplyser Chef for for beredskabet i Odsherred Kommune, Jens Larsen. Han roser eleverne for at have handlet helt rigtigt i situationen.

Selve bygningen ser i dag pæn ud udvendigt, men indenfor er opholdsstuen fuldstændigt udbrændt. Loftet er faldet delvist ned og alle møblerne er ødelagte. Der er ikke sket skade på værelserne, da de unge lukkede dørene, da de evakuerede bygningen.

Brandvæsenet arbejder med en teori om at det er en kortslutning i stereoanlægget i opholdsstuen der er årsagen til branden.