¨

Børn sagde farvel til børnehaven med bevægelsesdag

450 af de ældste børnehavebørn havde bevægelsesdag, i Højby Park i Odsherred Kommune, som en overgang til skolen.

450 af de ældste børnehavebørn og førskolebørnene var i dag inviteret til ”Dagtilbuddenes bevægelsesdag” i Højby Park ved Nordskolen Højby, hvor der var forhindringsbane, fodbold, boldkast og flere andre idrætslege, som børnene skiftevis kunne prøve. Det skriver Odsherred Kommune i en pressemeddelelse.

Indimellem var der tid til at snuppe sig en bolle, gulerod og æble fra kasserne i det opstillede telt, eller måske nogle var heldige at få en af de karameller, som afskedsklasserne på skolen flittigt delte ud af i deres farverige og festlige udklædninger på denne sidste skoledag. Borgmester Thomas Adelskov satte fut i løjerne ved at ønske alle en god dag og med formaning om, at børnene skulle passe på hinanden og være gode kammerater.

Det var børnene helt enige i og råbte ”jaaahhh”, så halvdelen af Højby kunne høre det på borgmesterens opfordring. Børnene var også flittige til at klappe af alle de voksne fra dagtilbuddene i kommunen, som havde arrangeret og muliggjort dagen, som foregik over tre timer fra klokken 10 til 13 i fint opholdsvejr.

Hanne Flink, der er dagtilbudsleder i Højby Børnehus, har taget initiativet til bevægelsesdagen, som udover fællesskab, kammeratskab, frisk luft og masser af sjov og motion også havde til formål at styrke overgangen fra dagtilbud til skole. - Vi håber med denne dag at få skabt en ny tradition hvert år i maj, hvor vi samler de førskolebørn, vi skal sige farvel til, inden de skal starte i 0. klasserne, siger Hanne Flink.

Odsherred Kommunes dagtilbud og skoler er med i et projekt, støttet af Undervisningsministeriet, for at styrke overgange mellem dagtilbud og skole.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App