Børn sagde farvel til børnehaven med bevægelsesdag

450 af de ældste børnehavebørn havde bevægelsesdag, i Højby Park i Odsherred Kommune, som en overgang til skolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

450 af de ældste børnehavebørn og førskolebørnene var i dag inviteret til ”Dagtilbuddenes bevægelsesdag” i Højby Park ved Nordskolen Højby, hvor der var forhindringsbane, fodbold, boldkast og flere andre idrætslege, som børnene skiftevis kunne prøve. Det skriver Odsherred Kommune i en pressemeddelelse.

Indimellem var der tid til at snuppe sig en bolle, gulerod og æble fra kasserne i det opstillede telt, eller måske nogle var heldige at få en af de karameller, som afskedsklasserne på skolen flittigt delte ud af i deres farverige og festlige udklædninger på denne sidste skoledag. Borgmester Thomas Adelskov satte fut i løjerne ved at ønske alle en god dag og med formaning om, at børnene skulle passe på hinanden og være gode kammerater.

Det var børnene helt enige i og råbte ”jaaahhh”, så halvdelen af Højby kunne høre det på borgmesterens opfordring. Børnene var også flittige til at klappe af alle de voksne fra dagtilbuddene i kommunen, som havde arrangeret og muliggjort dagen, som foregik over tre timer fra klokken 10 til 13 i fint opholdsvejr.

Hanne Flink, der er dagtilbudsleder i Højby Børnehus, har taget initiativet til bevægelsesdagen, som udover fællesskab, kammeratskab, frisk luft og masser af sjov og motion også havde til formål at styrke overgangen fra dagtilbud til skole. - Vi håber med denne dag at få skabt en ny tradition hvert år i maj, hvor vi samler de førskolebørn, vi skal sige farvel til, inden de skal starte i 0. klasserne, siger Hanne Flink.

Odsherred Kommunes dagtilbud og skoler er med i et projekt, støttet af Undervisningsministeriet, for at styrke overgange mellem dagtilbud og skole.