Børn flytter ind på plejecenter

26 børn besøger plejecenter to gange om ugen. Det hele begyndte på grund af pladsmangel i Højby Børnehus i Odsherred.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var pladsmangel i den aldersintegrerede dagsinstitution Højby Børnehus i Odsherred Kommune, som fik tilbudslederen til at komme på en fiks idé.

Hun kontaktede institutionens nabo Plejecentret Solvognen for at høre, om deres samarbejde kunne udvides en smule i en periode.

 Og det er nu blevet til en aftale om, at 26 børn af de ældre børn i alderen fem-seks år to gange om ugen besøger de ældre på plejecentret. Ordningen er til stor glæde for både børn og ældre.

- Vi har vendt det både i personalegruppen og brugerrådet, og hele vejen rundt har der været en positiv holdning. Beboerne er glade for det liv og selskab, der er med børnene, og det kan være, vi en dag finder ud af at bage boller sammen børn og ældre, siger Mirjam Bauer, der er leder af plejecentret.

Ifølge en pressemeddelelse fra Odsherred Kommune er ideen også, at børnene kan benytte plejecentrets store rum. Og på grund af børnenes alder kan de sagtens passe sig selv og lege sammen, fortæller personalet i børnehuset.

-       Alle liver mere op, når børnene er her, ja det er da lige før, de gamle her bliver yngre af børnenes besøg, fortæller social – og sundhedsassistent Rikke Nielsen fra Hus 3 på Plejecentret Solvognen.

Højby Børnebus er normeret til 100 børn fordelt på to huse og med ekstra 17 børn har der været et pres på faciliteterne, oplyser Odsherred Kommune.

Børnenes besøg to gange ugentlig på plejecentret ophører formentlig til juni eller juni, når de ældste børn begynder i børnehaveklasse. Men samarbejdet på tværs af generationer skulle fortsætte i fremtiden.