Borgmester: Ny skattefordel vil give tilflytterboom

Borgerne i Slagelse, Odsherred og Vordingborg kommuner kan i fremtiden se frem til at få en stor skattefordel, hvis de pendler langt til arbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bor du i den rigtige kommune, og har du mere end 60 kilometer til arbejde, så kan der være mange penge at hente i befordringsfradrag i de kommende år.

Slagelse, Odsherred og Vordingborg kommuner havner nemlig som hidtil Lolland og Guldborgsund i puljen af kommuner, der får et kraftigt forhøjet befordringsfradrag.

Det betyder, at taksten for kørsel over 120 kilometer om dagen fordobles, sådan at man får 1,10 pr kørt kilometer.

Og det er noget, som for alvor vil gøre en forskel for Odsherred Kommune, mener borgmester Thomas Adelskov(S).

- Det er jeg rigtig glad for.  Det får rigtig stor betydning for mange pendlere i Odsherred, som har langt til arbejde – men også for kommunen, som nu bliver mere attraktiv at bosætte sig i, siger han til TV2 ØST.

For en borger bosat i Vig, der eksempelvis arbejder i Valby, vil ændringen betyde mere end 10.000 kroner mere i skattefradrag om året, viser beregninger fra Odsherred Kommune.

- Det er mange penge, og sammen med lave boligpriser i kommunen tror jeg, at det kan være med til at få flere til at flytte herud. På den måde kan vi bedre konkurrere med hovedstatsområdet omkring bosætning, siger han til TV2 ØST.

Alle danskere, der har langt til deres arbejde, får via skatten et befordringsfradrag. Det er udregnet efter den samlede køreafstand per dag. De første 0-24 kilometers kørsel giver ikke noget fradrag, mellem 25 og 120 kilometer giver 1,10 kroner per kørt kilometer, mens man normalt får 1,05 kroner for kilometer kørt ud over de 120 kilometer. Det er netop de sidste kilometers kørsel, hvor borgere i Lolland og Guldborgsund  - og nu Slagelse, Vordingborg og Odsherred Kommuner  - kan få 2,10 kroner per kørt kilometer.