Borgmester melder sig selv til tilsyn

Borgmester Finn Madsen har nu har bedt Tilsynet i Statsforvaltning Sjælland undersøge, om han begik noget ulovligt, da han indgik et lejemål, der koster skatteborgerne millioner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Finn Madsen er ved at være godt træt af at høre om lejemålet Storegade 19.

-Jeg indrømmer at jeg har begået en fejl og så må vi tage den derfra, siger han til TV 2 Øst i dag.

Hele misæren drejer sig om den bygning, hvor Jobcenter Odsherred ligger i dag. Om få måneder er bygningen tom, og så har kommunen ikke noget at bruge de mange kvadratmeter til. Alligevel har Finn Madsen underskrevet en 10 årig uopsigelig forlængelse af lejemålet.

- Jeg har jo altid været en af dem, der løser opgaver, og nogle gange er der noget, der bliver løst for hurtigt, og det her er nok en af de gange, siger Finn Madsen.

Men - det er ikke nok at sige undskyld, Finn Madsen bør selv betale for fejlen, mener flere af borgmesterens kolleger i byrådet.

-Det kan ikke være rigtigt, at man kan begå noget, som ihvertfald ligner ulovligheder, og så ikke skulle stå til regnskab, siger Hanne Pigonska, Venstre, i dag

Politikerne i byrådet føler sig ført bag lyset, fordi borgmesteren ikke fortalte dem, at han havde underskrevet lejeaftalen på 10 år, da han få måneder efter talte for, at man udvidede rådhuset og droppede de dyre lejeaftaler rundt om i byen. Men Finn Madsen afviser, at han med vilje har snydt nogen.

-Det handler ikke om at føre nogen bag lyset. Det handler om en forglemmelse, siger han i dag.

I dag bakkes Hanne Pigonska ifølge Nordvestnyt op af en professor i forvaltningsret, der mener, at der er gode muligheder for at Finn Madsen selv må betale. Det har gjort borgmesteren så sur, at han nu har bedt Tilsynet i Statsforvaltningen Sjælland om at se på sagen.

-Det er jeg jo nødt til. Vi må have en uvildig undersøgelse, så vi kan få afklaret om jeg har begået noget ulovligt ved egenhændigt at underskrive den kontrakt. Manden anbefaler at byrådet indbringer sagen for en domstol, jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger Finn Madsen.