Borgmester er klar på Tour-flytning og lover cykelfest uanset hvad

Det er ærgerligt, men vi får et ekstra år til at forberede os, siger borgmesteren i Odsherred om den mulige flytning af Tour de France-start i Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En stor cykelfest på dansk jord bliver med stor sandsynlighed udskudt et år. 

Fredag sagde Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), til TV 2 Sporten, at Grand Depart - selskabet der arrangerer den danske Tour-start - forhandler med Tour de France-arrangøren ASO om at udskyde den danske start på verdens største cykelløb til 2022.

Oprindeligt skulle de danske landeveje lægge asfalt til de tre første etaper af det franske etapeløb i begyndelsen af juli næste år, men på grund af, at der næste år også er OL, vil tour-arrangøren ASO begynde løbet en uge tidligere. 

Det ønske har dog ikke været muligt at opfylde fra dansk side, da det i så fald vil kulminere med Københavns værtsskab for fire kampe ved EM i fodbold.

quote Det er selvfølgelig ærgerligt, for vi havde glædet os til den store cykelfest, vi skulle have i 2021

Thomas Adelskov (S), borgmester, Odsherred Kommune

Ikke nået så langt i forberedelserne

Bliver den danske tour-start udskudt et år, vil det ikke få de store konsekvenser for Odsherred Kommune, som rytterne efter planen skal køre igennem på 2. etape, der begynder i Roskilde og slutter i Nyborg.

Det siger borgmester Thomas Adelskov (S) til TV2 ØST. 

- Vi er ikke nået så langt frem i forberedelsen på grund af corona, og det, der er forberedt, kan vi skubbe til 2022.  

- Det er selvfølgelig ærgerligt, for vi havde glædet os til den store cykelfest, vi skulle have i 2021. Omvendt får vi nu et år ekstra til at forberede os og glæde os, så det går nok, siger han til TV2 ØST.

- Der kommer en stor cykelfest

Det bliver efter planen i Odsherred, at rytterne skal kæmpe om løbets første point til den prikkede bjergtrøje. Det skal ske ved Asnæs Indelukke, Høve Stræde og Kårup Strandbakke. 

Uanset, hvornår det bliver, lover Thomas Adelskov en cykelfest i Odsherred.

- Der kommer en rigtig stor cykelfest, og til den tid skal vi nok være i prikker, siger han.

Udover Odsherred kører rytterne også igennem Holbæk, Kalundborg og Slagelse Kommuner.