Borgmester: Efterskole-uro skal stoppe nu

Odsherred Kommune og politiet har mandag holdt møde om det omfattende hærværk og den knivtrussel, der har fundet sted på efterskolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det skal stoppe det her.

Så kort kan det siges, og så kort var hovedbudskabet fra Thomas Adelskov (S) mandag.

Han er borgmester i Odsherred Kommune, og mandag eftermiddag holdt han møde med politiet. Årsagen var, at Faarevejle Fri- og Efterskole igennem lang tid har været plaget af hærværk, og fredag kulminerede den seneste tids hændelser, da en 17-årig elev på skolen blev udsat for knivtrusler.

- Det skal jo stoppe det her. Det er uholdbart, at man ikke kan føle sig tryg på en efterskole. De her 3-4 yngre mænd, som åbenbart har set sig gale på den her efterskole, skal vide, at nu hører det her op, siger Thomas Adelskov.

En af de unge sidder inde

Politiet fortalte oven på mødet, at det kender identiteten på de unge mænd, der menes at stå bag hærværket. Meldingen er, at både politi og Odsherred Kommune nu sætter hårdt ind for at stoppe kriminaliteten.

- Nu bliver der taget hånd om dem. Vi kan konstatere, at en af de her unge mænd sidder inde i øjeblikket, og de her ting er foregået under udgang. En af de øvrige personer er anbragt af en jysk kommune, og her tager jeg kontakt til borgmesteren derovre. Og så tager vi også fat i de sidste par stykker og deres familier, siger Thomas Adelskov.

Følger alle spor

Politiet følger alle spor - og kommunen tager hånd om hver enkelt dreng i gruppen af mistænkte gerningsmænd, og kommunen vil holde møde med lokalrådet i Fårevejle og politiet for at diskutere, hvad de kan gøre for at dæmpe gemytterne.

Fredag valgte skolen at sende eleverne hjem oven på episoden med knivtruslen, og frem til tirsdag er skolen lukket. Der skulle have været afholdt eksamerne mandag og tirsdag, men de er nu udskudt. Kommunen vil nu tilbyde efterskolen at afholde eksamener et andet sted på en af kommunens folkeskoler, hvis de ønsker det.

Bestyrelsesmøde mandag

Faarevejle Fri- og Efterskole holder mandag aften bestyrelsesmøde.

Her har borgmesteren og politiet tilbudt at deltage, så de kan svare på spørgsmål om sagen.