Borgere rystede efter drab på bosted: - Det er jo ganske forfærdeligt

Flere borgere nær bostedet Ørbækskilde er chokerede, efter en 29-årig medarbejder blev slået ihjel med knivstik onsdag eftermiddag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag eftermiddag lå der pludselig en livløs person på Riisvej 18 foran bostedet Ørbækskilde i Fårevejle.

I første omgang troede politiet, at der var tale om en person, der var blevet påkørt, men da ambulancen kom frem, blev det konstateret, at han havde været udsat for knivstik.

Manden modtog førstehjælp og blev fragtet til Holbæk Sygehus, hvor han afgik ved døden. Det viste sig, at medarbejderen var blevet stukket med kniv flere gange, hvilket resulterede i hans død. 

En 19-årig beboer blev efterfølgende anholdt og sigtet for at stå bag, og torsdag blev han varetægtsfængslet i surrogat frem til den 26. januar 2021.

Det var her foran bostedet Ørbækskilde på Riisvej i Fårevejle, at en 29-årig medarbejder blev fundet livløs onsdag eftermiddag.
Det var her foran bostedet Ørbækskilde på Riisvej i Fårevejle, at en 29-årig medarbejder blev fundet livløs onsdag eftermiddag.

Hændelsen chokerer flere af de lokale borgere, der bor tæt på bostedet, som TV2 ØST har talt med dagen derpå.

- Det er jo ganske forfærdeligt. Tænk på de efterladte, der har mistet deres søn til en fuldstændig meningsløs ting; tager på arbejde, og så kommer man ikke hjem igen, siger Annette Pedersen fra Veddinge.

Sådan så det ud onsdag eftermiddag, da en medarbejder til bostedet i Fårevejle var blevet stukket flere gange med en kniv. Senere blev en 19-årig beboer anholdt og sigtet for at stå bag drabet.

Nabo: Forfærdeligt, at det går ud over en ansat

Én af de andre beboer i området, vidste slet ikke, at der lå et bosted i nærheden, selvom han har boet der hele sin barndom:

- Jeg troede ikke, sådan noget skete herude, men det gør det jo tilsyneladende. Og så vidste jeg faktisk ikke, at der var sådan en institution herude. Vi har slet ikke hørt om den, og jeg har boet her hele min opvækst, siger Lucas Albér fra Fårevejle Kirkeby.

- Det er rigtig forfærdeligt, at det er en ansat, det er gået ud over. Han gør jo bare sit arbejde. Man tror jo kun, sådan noget sker i storbyerne.

Lucas Albér vidste slet ikke, at der var et bosted lige i nærheden af, hvor han bor.
Lucas Albér vidste slet ikke, at der var et bosted lige i nærheden af, hvor han bor. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Kjell Høvik er en af dem, der bor tættest på bostedet, og han er chokeret over, at det er en ansat, som er blevet dræbt.

- Det er forfærdeligt. Frygteligt. Det er lige, hvor jeg bor. Jeg bor vel en kilometer derfra, siger Kjell Høvik fra Fårevejle.

- Nu var det jo på et bosted – det var ikke på gaden, så det er ikke sådan, jeg er nervøs, jeg synes bare, det er frygteligt. 

Kjell Køvik bor blot et kilometer fra bostedet.
Kjell Køvik bor blot et kilometer fra bostedet. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST