Borgere i Odsherred kan snart komme på 5G-netværket

Odsherred får 5G-net i løbet af efteråret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Arbejdet med at forbedre den mobile infrastruktur i Odsherred Kommune er gået i gang.

Det skriver TDC i en pressemeddelelse.

5G-netværket i Odsherred Kommune forventes at blive aktiveret så hurtigt som muligt, efter at TDC den 7. september åbner for 5G i de største danske byer.

quote Det er helt afgørende for Odsherred Kommune, at vi har den nyeste digitale infrastruktur og lynhurtige forbindelser

Thomas Adelskov (S), borgmester, Odsherred Kommune.

- I Odsherred vil man på TDC NET's mobilnetværk opleve markante forbedringer i forbindelserne. Og det bringer nye muligheder. 5G vil skabe fundamentet for digitale fremskridt, og TDC NET vil levere et mobilt netværk, som er skabt til en fremtid, hvor flere ting og maskiner bliver tilkoblet internettet, siger Andreas Pfisterer, CEO i TDC NET i pressemeddelelsen.

Thomas Adelskov (S), der er borgmester i Odsherred Kommune, glæder sig over, at der nu ikke er lang tid til, at Odsherred kommer på 5G-nettet.

- Det er helt afgørende for Odsherred Kommune, at vi har den nyeste digitale infrastruktur og lynhurtige forbindelser. Det gælder både for vores lokale virksomheder, men også i et bosætningsperspektiv. Vi er allerede næsten 100 procent dækket af fibernet, og med det nye 5G-netværk bliver vi endnu mere at attraktive for dem, der gerne vil kombinere et godt arbejdsliv med naturskønne omgivelser, siger han.

Når 5G bliver aktiveret, giver det mulighed for at tilbyde blandt andet sundhedsvæsnet og andre samfundsbærende institutioner som politi og beredskab en dedikeret plads på netværket, så alle opkald og data med sikkerhed altid kommer igennem - uafhængigt af hvor meget anden trafik, der er, skriver TDC.

Ved udgangen af 2020 er netværket i hele Danmark opgraderet til 5G-teknologien.

Til næste år er der rullet fibernet ud overalt i Odsherred Kommune. Se indslaget her.