¨

Bofællesskaber som trækplaster

Foto: TV ØST

Odsherred Kommune lancerer nu, som den første kommune i landet, en kampagne, hvor de opfordrer borgere til at flytte i bofællesskab. Det oplyser DR Sjælland.

Hvis du tror, at bofællesskaber er noget der hører fortiden til, så kan du godt tro om igen. Bofællesskaber kan være på vej til at gøre et seriøst comback. I hvert fald hvis det står til Odsherred Kommune, som lancerer en helt ny kampagne for den alternative boform.

- Vi håber at kunne tiltrække nogle ressourcestærke borgere med den her kampagne, siger viceborgmester Steen Egede.

Kernefamilien er "yt"
Og helt dumt er det ikke. Ifølge fremtidsforsker Jesper Bo Jensen er bofællesskabet nemlig igen ved at være "in", mens den traditionelle kernefamilie er på vej "yt".

- Bofællesskaber er ved at blive moderne igen. Og det er de, fordi vi i dag kigger meget tilbage mod den tid, der var i 1970'erne, og vi prøver at kopiere det, der skete dengang. Og dengang var kollektiver og bofællesskaber moderne, fortæller Jesper Bo Jensen.

Vil bevare små skoler
Især for miljøbevidste børnefamilier, kan det at bryde med den traditionelle kernefamilie virke attraktivt. Og det er da også børnefamilierne kommunen håber at tiltrække med kampagnen. Derfor garanterer viceborgmester Steen Egede også, at de små skoler i Odsherred bliver bevaret:

- I forhold til bofællesskaberne, der har vi også set på, hvordan det er vi indretter vores lokalsamfund. Og der er vi i byrådet enige om at de små skoler skal bevares. De er vigtige for et lokalsamfund og hvis man lukker dem, så lukker lokalsamfundet også, så dem vil vi bevare. Det kan godt være, de ikke allesammen går op til 9.klasse, men ingen kommer til at lukke. Så også der, går vi måske lidt mod trenden i andre kommuner, siger han til DR Sjælland.

02:26 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App