Børnefestival slår dørene op for første gang

Lørdag kunne Odsherreds Børnefestival slå dørene op for første gang.

Lørdag formiddag kunne en ny festival i Odsherred slå dørene op for første gang.

Ligesom på alle andre festivalpladser stod boder klar med mad og drikke, og i løbet af dagen var der lagt op til, at flere kunstnere skulle indtage scenen. Men målgruppen er dog en lidt anden end de sædvanlige festivalgængere.

- Da vi åbnede indgangen, da klokken den var 10.00, der løb de hen mod hoppeborgene. Så de har taget godt imod den, vil jeg sige, lyder det fra Lene Dresler, der er formand for foreningen Odsherreds Børnefestival.

Lene Dresler er initiativtageren til festivalen.
Lene Dresler er initiativtageren til festivalen. Foto: Mikkel Rasmussen - TV2 ØST

Den nye festival er nemlig en børnefestival, der afholdes udelukkende på børnenes præmisser. Foreningens formål er at afholde et eller flere årlige musikarrangementer, der primært henvender sig til børn og unge.

- Jeg har været til børnefestival i Fælledparken (i København, red.). Der var jeg inde med min datter for nogle år siden, og jeg synes, det var et fantastisk koncept, det der med, at man kommer ind, og så er alt bare gratis, når du er der. Og ungerne, de hyggede sig, og der var en scene med nogle optrædende kunstnere. Jeg tænkte, at det manglede vi i Odsherred, forklarer formanden.

Odsherreds Børnefestival
Foto: Mikkel Rasmussen - TV2 ØST

Fokus på genbrug

Børnefestivalen foregår på Kongeengen i Nykøbing Sjælland. Hele dagen er der fokus på familiehygge, musik, kreativitet og genbrug.

Jonas Nyborg Larsen fra Grevinge er en af de børn, som er med til festivalen. Han synes, at det er sjovt at være med.

- Man kan rende rundt og lave alle mulige ting, og man kan vinde præmier med, at man sætter tingene ordentlig over ved skraldet. Så kan man tegne, og man kan læse.

Netop skraldet er noget af det, som Odsherreds Børnefestival har haft fokus på. De har forsøgt at skabe en både sjov og inspirerende festival med brug af så få af planetens ressourcer som muligt, og derfor er der indsamlet effekter og byggematerialer til festivalen fra genbrugsstationer.

Jonas Nyborg Larsen var en af de mange børn, der deltog i festivalen.
Jonas Nyborg Larsen var en af de mange børn, der deltog i festivalen. Foto: Mikkel Rasmussen - TV2 ØST

Som et forsøg har kommunens genbrugsvejledere fået en ønskeliste med ting, som festivalen skulle bruge. Løbende har de sorteret disse ting fra. Derudover har folkene bag Odsherreds Børnefestival været rundt i lokale genbrugsbutikker for at finde puslepuder og legetøj.

Overskuddet fra festivalen går både til, at foreningen kan vokse, men også til andre foreninger, der beskæftiger sig med børn og unge i Odsherred Kommune.