¨

Blinde i forhindringsløb

Foto: TV ØST

Det er en udfordring uden lige at tage på shoppingtur som blind. Tv2 Øst tog i dag med Lissa Rejnholdt ud at handle i Nykøbing Sjælland.

- Det er helt uacceptabelt. Jeg bliver simpelthen så træt. For hvor skal jeg nu gå hen ? Lissa Rejnholdt ser opgivende ud. Hun forsøger at følge den blindeledelinie, der går igennem gågaden i Nykøbing Sjælland, men med stok og rollator er det noget af en udfordring.

Hos restaurant Madkunsten har de spændt et stykke sejldug ud til at skærme det stykke fortorv, de har lejet af kommunen. Dermed afskærer de også ledelinien, og Lissa Rejnholdt må bevæge sig ud på vejen, væk fra ledelinien.

- Jeg er jo bange for, at jeg ikke kan finde den igen. Jeg har ikke noget at holde mig til. Jeg bliver utryg og usikker, siger Lissa Rejnholdt til TV2 Øst.

Selvom reglerne er klare, og blindeledelinien skal holdes fri af varer, skilte og alt andet, er shoppingturen noget af et forhindringsløb. De handlende respekterer ikke linien, og sætter varer enten henover eller helt op til, således at det er umuligt at gå forbi for en blind.

Hos Handelsstandsforeningen anerkender de problemet, men mener, at ledelinien er placeret forkert. - Det er klart, at linien skal holdes fri, og jeg kan sagtens se Lissa Rejnholdts problem. Men vores problem er jo, at vi skal have mulighed for at præsentere vores varer. Og det er til daglig frustration, at den linie ligger der, siger formand Per Klarup i dag til TV2 Øst.

Det er kommunens ansvar at sikre, at de erhvervsdrivende overholder de regler for ledelinien, som kommunen og handicapforeningerne er blevet enige om. Formand for Miljø- og Klimaudvalget, Annelis Stamm (SF), siger i dag til TV2 Øst, at de regler naturligvis skal overholdes, og at hun i dag har bedt kommunens medarbejdere om at undersøge problemet. Hvis reglerne ikke bliver overholdt, kan det få den konsekvens, at vi må tage lejekontrakterne op til revision, siger Annelis Stamm.

02:06 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App