Blå flag tilbage i Odsherred

Dragsholm Strand ved Høve får igen Blå Flag og dermed kan otte badestrande skilte med badevand i topkvalitet. De tre lystbådehavne er også med igen, når flaget hejses grundlovsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I alt vil 11 Blå Flag denne sommer vaje i Odsherred fordelt på de tre lystbådehavne i Nykøbing, Rørvig og Odden og de 8 offentlige badestrande. Blå Flag er en international miljøkampagne, som belønner kommunernes ekstra indsats for at højne standarden i havne og på strande ved at beskytte hav- og kystmiljøet. Kampagnen arbejder også for oplysning om livet og miljøforholdene langs kysten og i havet og dets betydning for mennesket. Det er Friluftsrådet, som er ansvarlig for kampagnen i Danmark, og som officielt overrækker de blå flag, som bliver opsat på grundlovsdag fredag den 5. Juni 2009.

I år fik Blå Flag-sekretariatet 312 ansøgninger fra kommuner og havne, som ønskede at få Blå Flag i 2009. Det endte med godkendelse af 218 danske strande, hvilket er to strande mere end sidste år, mens der er et fald fra 75 til 70 Blå Flag-havne.

Odsherred Kommune måtte i 2008 undvære Blå Flag ved de offentlige badestrande i Høve (Dragsholm Strand) og Campingpladsen Sanddobberne, men førstnævnte får igen Blå Flag i år.

Af samme grund vedtog Miljø- og Teknikudvalget sidste år at fordoble antallet af badevandsanalyser fra 10 til 20 for at få en mere finmasket måling af badevandskvaliteten. Badevandet analyseres for fækale coliforme bakterier og fækale streptokokker, og overskrides grænseværdierne for indholdet af bakterier, skal det blå flag nedtages.

Følgende 8 badestrande i Odsherred har i 2009 Blå Flag:

• Telegrafvejen ved Kabelhuset (Kattegat - Rørvig)
• Nordstranden (Kattegat - Nykøbing)
• Skærby Strand (Kattegat - Nykøbing)
• Stranden ved Lynghusvej (Kattegat - mellem Nykøbing og Rørvig)
• Vraget Strand (Vindekilde ved Nekselø Bugt)
• Ordrup Strand (Sejerø Bugt)
• Dragsholm Strand, Høve (Sejerø Bugt)
• Gudmindrup Lyng Strand (Sejerø Bugt)