Bio-pejse kan være farlige

En brandulykke på Sjællands Odde får nu flere eksperter til at advare om anvendelsen af de såkaldte bioethanol-pejse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bioethanol-pejse kan være særdeles farlige, hvis man ikke er forsigtig, når man bruger dem.

Det oplyser flere eksperter til TV2 ØST, efter at sommerhus på Sjællands Odde sent søndag aften brød i brand, da en 50-årig mand hældte bioethanol på en i forvejen varm bioethanolpejs.

- Når bioethanol bliver antændt, det vil sige, når det bliver smidt på noget, der ikke er nedkølet, så tænder det hele på én gang, og det er nærmest med eksplositionsagtig hastighed, at det kommer, siger Paw Pedersen fra Odsherred Brandvæsen, der var indsatsleder på stedet under slukningen.

Der findes endnu ingen fælles eu-standarder for bioethanol-pejse, og derfor opfordrer forhandlerne til, at man anvender dem med omtanke og læser vejledningen grundigt.

- Man skal især lade være med at påfylde væske, mens den er varm, og der skal gå minimum et kvarter og helst en halv time, så man er sikker på, det ikke flammer op. Derudover skal man lade være med at flytte pejsen, mens den er i gang og holde børn og husdyr fra den, siger varehuschef Thomas Høg fra Silvan i Holbæk.

Sommerhusets mandlige beboer kom lettere til skade og blev kørt med ambulance til Holbæk Sygehus, mens hans kone blev fløjet med lægehelikopter til Rigshospitalet, fordi hun havde slemme forbrændinger på både arme og nakke.


Nyhedsoverblik