¨

Bilnøgler plomberet på Vig Festivalen

Foto: TV ØST

En kampagne skal give de få, der stadig tror, de kan snige en brandert hjem bag rattet, mulighed for i stedet at vælge at plombere deres bilnøgle.

02:11 Luk video

Det er Bryggeriforeningen og Vig Festivalen, som står bag kampagnen. I dag var de på festivalpladsen for at tale med gæsterne om spritkørsel.

- Vi vil gerne sende det signal til alle vores forbrugere, at de selvfølgelig skal nyde vores produkter, men at de skal også tænke sig om og lade være med at køre spritkørsel, siger Mikael Kelk fra Bryggeriforeningen.

Festivalgæsterne kunne få deres bilnøgler plombereti en lille pose med et klistermærke.

- Hvis klistermærket ikke er brudt i morgen, betyder det, at de ikke har kørt spritkørsel, I hvert fald ikke I den bil nøglerne hører til. Det viser samtidig, at gæsterne tager afstand fra spritkørsel, og det er det, det handler om, siger Mikael Kelk.

De Festivalgæster, som TV2 ØST talte med, tog godt imod kampagnen:

- Jeg har ikke respekt for alkohol sammen med en bil overhovedet, så jeg synes, at det er et flot initiativ, siger Kim Novaa fra København.

- Man skal skal ikke køre, når man er fuld. Det gør man bare ikke, siger Finn Bang Gotthelf fra Grevinge.

De personer, som fik plomberet deres bilnøgle, deltog samtidig I en konkurrence om at blive festivalens "Mand Mod Spritkørsel". Lørdag aften bliver vinderen afsløret af DJ Kato på festivalens største scene.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App