Bil beslaglagt efter spirituskørsel - og flere fik bøder efter færdselsindsats

Politiet har skærpet indsatsen på færdselsområdet i Odsherred Kommune som følge af et boom i antallet af anmeldelser om hensynsløs kørsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt- og Vestsjællands Politi har i denne weekend taget hul på en særlig færdselsindsats rettet mod spiritus og narkokørsel i Nordvestsjælland, nærmere bestemt Odsherred.

Allerede fredag har bødeblokken været fremme indtil flere gange, ligesom en spirituspåvirket bilist fik sit køretøj beslaglagt.

Lørdag formiddag oplyser vagtchef Henrik Olesen til TV2 ØST, at man fra fredag eftermiddag til først på natten til lørdag har standset to narkobilister, to spritbilister foruden ni andre mindre færdselsforseelser.

quote Vi kører indsatsen til og med næste weekend

Henrik Olesen, vagtchef, Midt- og Vestsjællands Politi

Straffen for narkokørsel udløser en frakendelse af kørekortet i tre år foruden en "heftig bøde", forklarer vagtchefen.

- Det kommer an på, hvilken gang (man kører med narko i blodet red.). Hvis man kører tredje gang, er der risiko for, at vi napper bilen, forklarer Henrik Olesen og tilføjer:

- Eller hvis promillen er over to, så er det vanvidskørsel, og så tager vi bilen i førstegangstilfælde.

Forstærker indsats

Bøden for narkokørsel beløber sig fra en halv månedsløn afhængigt af, hvor meget euforiserende stof, chaufføren har i blodet.

- Vi kører indsatsen til og med næste weekend, siger Henrik Olesen.

Læs også
Boom i sager: Politiet laver særlig indsats mod sprit- og narkobilister
Læs også
Boom i sager: Politiet laver særlig indsats mod sprit- og narkobilister

Indsatsen i Odsherred Kommune sættes i værk som følge af, at antallet af sager om spiritus- og narkokørsel i sommermånederne juni og juli i år er fordoblet fra året før.

- Der er rigtig mange sommergæster ved strandene og i sommerhusområderne i Odsherred i øjeblikket. Ferietiden er på sit højeste, men i den forgange weekend modtog vi også en del anmeldelser om formodet spiritus- og narkokørsel i kommunen, så det kaster desværre lidt malurt i bægeret, sagde politiinspektør Bjørke Kierkegaard, leder af beredskabet i Midt- og Vestsjællands Politi, i forbindelse med en omtale af indsatsen tidligere på ugen. 

- Af den grund forstærker vi nu den færdselsmæssige kontrolindsats, forklarede Bjørke Kierkegaard.