Beboere undrer sig over øjebæ

Det kommer bag på beboere i Kollekolle, at en kæmpe bunke jord kan få lov til at tage havudsigten, uden at nogen af naboerne er blevet hørt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et bjerg af jord tager udsigten fra beboerne i Kollekolle.

- Det er en rigtig øjebæ, og den har taget vores havkig, fortæller Jan Aggerholm, Gl. Nykøbingvej 36 i Kollekolle nord for Vig, der, lige som en del af sine naboer, er utilfreds med et bjerg af jord på Kollekolle Tværvej.

Skal blive liggende

Beboerne har erfaret, at jordbjerget, som langsomt er blevet større i forbindelse med Rute 21-byggeriet, sandsynligvis skal blive liggende.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

- Det kan jeg ikke forstå, at man bare sådan uden videre kan. I alle mulige andre sager skal der nabohøringer til, og vi er aldrig blevet hørt. Der er tale om en jordvold, der er omkring 200 meter lang og 10-15 meter høj, siger Jan Aggerholm.

Har bedt om at se tilladelser

Han har bedt om at se de fornødne tilladelser hos Vejdirektoratet og kommunen, men har ikke set noget endnu.

Rute 21-projektets leder, Steen Ogstrup, mener, at Vejdirektoratet arbejder helt efter bogen.

- Det er jord, vi har eksproprieret. Hensigten er, når vi nærmer os projektets afslutning, at vi former det til to bløde bakker, som igen kan indgå i landbrugsdrift, for eksempel som græsningsareal, siger Steen Ogstrup til dagbladet Nordvestnyt.

Beboerne på Gl. Nykøbingvej har anmodet Danmarks Naturfredningsforening om, at gå ind i sagen, og overvejer advokathjælp.