¨

Bakkegården mangler unge kriminelle

Foto: TV ØST

Bakkegården i Nykøbing Sj. har allerede mistet arbejdspladser som følge af færre ungdomskriminelle end forudset, og flere kan være i fare, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Den sikrede institution Bakkegården i Nykøbing Sj. har ikke haft brug for alle de nye pladser, der blev oprettet, da den kriminelle lavalder blev ændret til 14 år.

På landsplan betød nedsættelsen af den kriminelle lavalder i 2010 22 nye pladser på sikrede ungdomsinstitutioner på landsplan. Heraf fik Bakkegården de 10. Men behovet for pladserne har ikke været der, og allerede i april i år måtte Bakkegården fyre syv ud af 44 medarbejdere, der blev ansat som følge af opnomeringen. Dertil kommer, at regeringen har planer om at lade den kriminelle lavalder stige til 15 år igen.

Region Sjælland er ifølge dagbladet Nordvestnyt i gang med at kigge på antallet af sikrede pladser i regionen og vurdere konsekvenserne. Regionen forventer at have et overblik over muligheder og behov i begyndelsen af november, fortæller socialdirektør Michael Nørgaard til Nordvestnyt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App