Babyboom hos teenagere

Teenagere i Region Sjælland får usædvanligt mange børn sammenlignet med unge i resten af Danmark. Odsherred er blandt de kommuner, som har flest teenage-mødre

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I kommuner som Vordingborg, Kalundborg og Odsherred er der dobbelt så mange teenagemødre som i resten af landet. Alene i Vordingborg er antallet af unge mødre firedoblet de seneste år.

Over halvdelen af regionens kommuner har dobbelt op af teenage mødre i forhold til resten af landet.

- Det er især de unge mødre, der har en følelse af tomhed, og manglende selvværd. Det kan hænge sammen med, at de også har haft en barskere opvækst, siger Morgens Christoffersen, der er seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

I Kalundborg Kommune har de brugt en speciel metode for at få antallet af de unge mødre ned. De har givet skrukke unge piger en omsorgsdukke, som skal passes som en rigtig baby. Det har været en succes, for der er kommet færre teenage mødre. I Odsherred Kommune ser de også den metode som en mulighed.

- Det lyder som en god ide, vi må gøre, hvad vi kan for at få de unge til at have ambitioner om andet end at blive mor. Vi skal lære dem, at det er godt at have en uddannelse, siger borgmester Thomas Adelskov (S).

 

Sussi Nielsen fra Hørve er bare 19 år men hun har allerede oplevet at blive mor og dermed at skifte bleer, at stå op om natten og at have ansvar for en lillebitte baby