Ældrerådsformand om ekstra rengøring: - Jeg er meget glad på de ældres vegne

De ældre i Odsherred kan snart få gjort rent hver anden uge frem for hver tredje. Det vækker glæde i ældrerådet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I fremtiden kan ældre i Odsherred Kommune få besøg af den kommunale hjemmepleje bevæbnet med kost og spand hver anden uge.

Odsherred Kommune er nemlig blevet tildelt 4,2 millioner kroner på finansloven til ældreområdet. En del af de penge vil politikerne i kommunen bruge, sådan at de ældre kan få gjort rent hver anden uge frem for hver tredje, som det er tilfældet i dag.

Og det initiativ bliver taget særdeles godt imod af formanden for ældrerådet i Odsherred Kommune, Inger Zander Andersen. 

- Jeg er meget glad på de ældres vegne, for det har de fortjent. For år tilbage, da vi fik ældremilliarden, der blev det sådan, at der blev gjort rent hver 14. dag. Så blev det taget fra dem igen. Så jeg er meget glad for, at det nu vender tilbage, siger hun til TV ØST.

Mangler varme hænder

Politikerne vil bruge 1,7 millioner kroner af pengene fra finansloven på rengøring, og resten af pengene skal sandsynligvis bruges på plejehjems- og aflastningspladser. Det mener Inger Zander Andersen dog ikke er den rette løsning.

- Det lyder, som om pengene skal bruges på mursten. Det synes jeg ikke. De skal hellere bruges på varme hænder ude i plejen, siger hun.

Når det så er sagt, så ér der brug for flere aflastningspladser i kommunen, siger ældrerådsformanden, og derfor tror hun heller ikke, at pengene fra finansloven kommer til at rette op på alle problemerne i ældreplejen i Odsherred.

- Det er mit ønske, at der også bygges et hus, der kan være en form for demenshus, for der er en stor gruppe demente. Sådan et hus vil kunne bruges til mange gode formål, blandt andet aflastningspladser.