Ældre tilflyttere er en gevinst for landkommunerne

Det er en gevinst, når ældre flytter ud af de store byer til landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mens de unge flygter fra landets udkantsområder, så vælger stadig flere ældre at slå sig permanent ned i sommerhuset i den tredje alder. Og det er en gevinst for kommunerne, viser en ny rapport fra Ældresagen.

Det skriver DR P4 Sjælland.

- De mennesker, som vælger at flytte ud, er typisk ressourcestærke ældre, som både har en god økonomi og et godt helbred, siger seniorkonsulent i Ældresagen, Margrethe Kähler til radiostationen.

Både en gevinst for økonomien og foreningslivet

Ældresagens undersøgelse omfatter otte landkommuner, heriblandt Odsherred. Udover at de ældre bidrager positivt til kommunernes økonomi helt frem til de er mellem 75 og 85 år, så er de også en gevinst for foreningslivet. Det siger Odsherreds borgmester, Thomas Adelskov (S), til DR P4 Sjælland.

- Vi oplever, at de ældre tilflyttere booster vores kultur- og foreningsliv, fordi de engagerer sig i kommunen og i området, siger Thomas Adelskov (S).

Aktive i kulturlivet

Susse Grønborg og Peter Nielsen er et af de par, der har skiftet lejligheden i København ud med et otium i sommerhuset i Odsherred. De er både aktive i det lokale musikliv, ligesom Susse Grønborg er frivillig værge for uledsagede flygtningebørn på det lokale asylcenter.

- Det er en meget meningsfuld opgave, og så er det sjovt og berigende at være sammen med de unge, siger Susse Grønborg til radiostationen.

Ældresagens undersøgelser viser også, at de ældre tilflytteres privatforbrug er med til at skabe nye job i lokalområdet.

 


Nyhedsoverblik