Ældre fravælger mad (Video)

Prisen for en portion mad er steget fra 49 kroner til 61 kroner i Odsherred Kommune, og det får nu de ældre til at vælge maden fra.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ayo Weng er 82 år, og hun er tvunget til at spise fryseretter til aftensmad 4 gange om ugen, for hun har ikke længere råd til at få mad fra Odsherred Kommune hver dag.

- Hvis jeg skulle købe middagsmad fra kommunen hver dag, så ville jeg ikke have råd til noget andet, heller ikke morgenmad eller aftensmad, siger hun.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:video_mangler:090928_aeldre.flv]

Hos Ældre Sagen kender de godt til problemet, og Ayo Weng er ikke et enestående tilfælde, der er mange ældre, der ikke længere har råd til maden.

- Der er færre der køber maden hos kommunen, eller også køber den men deler portionen i to. Der er også dem, som kun køber det et par gange om ugen, siger John Schjerlund, formand for Ældre Sagen i Odsherred Kommune.

Politikerne i Odsherred Kommunen mener ikke, at det er et stort problem med prisstigningen.

- Det er en prioritering fra de ældres side, det er jo ikke sådan, at de ikke får mad, de bliver jo mætte hver dag, siger næstformanden for Socialudvalget i Odsherred Kommune, Jørn Højgaard (V).