Advokat vil standse Egebjerg-dokumentar

Advokaten til faren i Egebjergssagen forsøger nu at stoppe en dokumentar om sagen, hvor faren og en onkel blev sigtet for seksuelt misbrug af datteren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den såkaldte Egebjergsag fra 2011 - hvor en far og en onkel blev anholdt og varetægtsfængslet, sigtet for seksuelt misbrug af datteren og for at have dræbt det spædbarn, hun angiveligt skulle have født - blusser nu op igen.

De to mænd, som begge nægtede sig skyldige, sad varetægtsfængslet i over et år, inden politiet først frafaldt sigtelserne om at have dræbt spædbarnet og senere sigtelsen om seksuel udnyttelse af datteren.

Nu er Ekstra Bladet i gang med at lave en tv-udsendelse om sagen, og det har fået Kristian Dreyer, advokat for den nu 54-årige far, til at gå i retten i dag for at kræve et midlertidigt forbud mod udsendelsen.

- Min klient fik statsadvokatens ord for, at han ikke skulle retsforfølges for de grusomme anklager. Nu frygter jeg, at tv-udsendelsen kan komme til at virke som en folkedomstol mod min klient, siger Kristian Dreyer til DR Sjælland.

Dokumentar vil resultere i ny mistanke 

Hans klient, bor stadig i den lille landsby Egebjerg i Odsherred. Han er blevet opsøgt af journalisterne, som ville have ham til at være med i udsendelsen, men det har han ikke ønsket.

- Jeg frygter derfor, at udsendelsen på ny vil kaste mistanke på min klient, selvom politi og anklagemyndighed afgjorde, at han ikke skulle retsforfølges, siger Kristian Dreyer.

I et svar til DR Sjælland siger chefredaktør Poul Madsen fra Ekstra Bladet, at han ikke forstår kravet om et forbud mod en udsendelse, som endnu ikke er lavet.

- Der har chefredaktøren en pointe, siger forskningschef i medieret, Vibeke Borberg fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole:

- Det kræver helt særlige argumenter at få et midlertidigt forbud igennem, inden man reelt ved, hvad udsendelsen indeholder, siger hun til DR Sjælland.

Kommune deltager i dokumentar

Det var Odsherred Kommune, der i 2011 anmeldte sagen til politiet, og direktør i Odsherred Kommune Gitte Løvgren deltager i den udsendelse, som advokat Kristian Dreyer vil have stoppet:

- Når politiet har frafaldet sigtelserne, så er det ikke kommunens opgave at forfølge sagen. Det er at gå over stregen, siger advokaten.

Kristian Dreyer siger, at hans klient i dag er nedbrudt: Varetægtsfængslingen og de voldsomme anklager har ødelagt ham mentalt.

I en mail til DR Sjælland skriver Gitte Løvgren, at hun ikke har udtalt sig om Kristian Dreyers klient:

- Men alene forholder mig til, hvordan det kommunale system har håndteret sagen omkring pigen, der er datter til Kristian Dreyers klient, skriver hun.

/DR Sjælland