¨

90 millioner kroners overskud

Foto: TV ØST

Det var en glad borgmester i Odsherred Kommune, der i dag kunne berette om plus på kontoen. Det sker efter en årelang økonomisk slingrekurs. De gode nyheder blev dog mødt med en vis skepsis.

Det var nye toner, der i dag lød om Odsherred Kommunes økonomi.

- Vi er kommet ud af 2010 med et overskud på 90 millioner. Det hænger sammen med, at vi med stram økonomisk styring har holdt målsætningen om et overskud på 60 millioner kroner. Derudover har vi været begunstiget af en meget lav rente, fortæller Thomas Adelskov, borgmester i Odsherred Kommune.

De gode nyheder blev dog mødt med skepsis fra kommunens borgere.

- Hvor kommer de 90 millioner kroner fra? Man vender ikke bare underskud til sådan et stort overskud. Det tror jeg ikke på, siger Poul Nellemann, pensionist, Højby.

I oktober sidste år måtte kommunen beklage, at underskuddet alene på social- og sundhedsområdet var på 30 millioner kroner.

- Jeg kan godt forstå, det er svært at tro på, at det er vendt så hurtigt med økonomien, men det skyldes i høj grad en hård økonomisk opbremsning i efteråret med blandt andet afskedigelser. Nu kommer der ikke så mange hastige panik-beslutninger, siger borgmester Thomas Adelskov.

Med overskuddet kommer der dog ikke enorme serviceforberedninger. Til gengæld er kassebeholdningen nu så stor, at kommunen ikke behøves at låne til alting, tilføjer han.

02:04 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App