88-årig tæsket under hjemmerøveri: Nu søger politiet vidner

​Politiet efterlyser vidner, der kan være med at opklare et hjemmerøveri hos en 88-årig mand på Sjællands Odde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet leder lige nu efter to gerningsmænd, som udsatte en 88-årig mand for et hjemmerøveri på Sjællands Odde.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Fredag morgen modtog politiet en anmeldelse om et tyveri og vold i forbindelse med en hændelse på Viggo Eriksensvej på Sjællands Odde. Ved nærmere undersøgelser af sagen hen over weekenden har politiet nu klarlagt, at der tale om et hjemmerøveri mod en 88-årig mand, der bor alene på stedet.

- Problemet i den sag har været, at vi virkelig skulle grave dybt i den her sag for at finde ud af, hvad der er foregået. Det er derfor, at vi ikke har meldt noget ud før nu. Oplysningerne i denne sag har været diffuse, blandt andet fordi der er tale om en ældre mand, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Stjal hvalrostænder og våben

Den 88-årige forklarede til politiet, at flere personer, formentlig to, var inde på adressen på et tidspunkt mellem torsdag aften og fredag morgen.

Manden lod ifølge politiet som om, han sov, da gerningsmændene var inde på stedet, men de tog fat i ham og slog ham på benene og i hovedet.

Er det noget, som tyder på, at gerningsmændene kendte den forurettede?

- Det er noget, vi undersøger, for stedet er meget øde og ikke sted, man lige kommer forbi. Der er mange løse ender i den her sag, svarer Carsten Andersen.

Hjemmerøveriet fandt sted på Viggo Eriksensvej på Sjællands Odde.
Hjemmerøveriet fandt sted på Viggo Eriksensvej på Sjællands Odde.
Foto: Google Maps

Det var ikke muligt for forurettede at tilkalde hjælp efter overfaldet, da telefonen tilsyneladende ikke virkede. Det var forurettedes opfattelse, at gerningsmændene ikke talte dansk.

Ved røveriet blev stjålet hvalrostænder og narhvalstænder, og fra et våbenskab er fjernet et antal våben.

Mandens tilstand er ukendt

Den 88-årige er indlagt på sygehuset som følge af de skader, han pådrog sig ved røveriet. 

Politiet har ikke oplysninger om mandens tilstand i øjeblikket.

- Vi fortsætter med at med at undersøge flere spor og sammenligner med andre røverier, hvor der kan være en sammenhæng. Men vi er dybt afhængig af eventuelle vidner, siger Carsten Andersen.

Gerningsstedet ligger for enden af en blind vej ved Sejerøbugten i et sommerhusområde. Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.