80 mødte op for at støtte præst

Omkring 80 personer var mødt op foran Vig Kirke for at vise deres støtte til præst Annette Berg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var foran Vig Kirke, at de omkring 80 personer søndag formiddag samledes under overskriften "Vi vil have Annette Berg tilbage"

Maja Rüegger, der kommer jævnligt i kirken, havde sat demonstrationen på benene for at vise Annette Berg, at hun har støtte i sin menighed.

- Annette er en højt elsket præst hos os. Hun arbejder meget og engagerer sig og skaber kirkelige arrangementer. Mange mennesker føler, at de har en plads hos hende, sagde Maja Rüegger blandt andet i en tale, hun holdt foran forsamlingen.

I modvind efter snak om reinkarnation

Præst Annette Berg kom i problemer, da hun i programmet Præstens Lektie udtalte, at hun troede på, at sjæle kan leve videre i nye kroppe.

Se klippet, der startede sagen: Præst: Sjæle kan leve videre i nye kroppe

Efter tjenstlige samtaler med biskoppen og fælles udsendte meldinger om, at hun stod afstand fra reinkarnation, endte det alligevel med, at hun blev fritaget for tjeneste frem til årsskiftet.

Den beslutning tog biskop Peter Fischer-Møller, da Annette Berg udsendte en personlig meddelelse kaldet "Korrektion", hvor hun igen lod døren stå på klem for reinkarnationstanken.

- Ikke det jeg tror på 

Hos en af de fremmødte betyder Annette Berg tanker ikke, at hun ikke hører til i kirken.

- Hvis der ikke er den rummelighed i folkekirken, så må jeg melde mig ud af både den og den kristne tro - for så er det ikke det, som jeg tror på, sagde Lotte Melchiorsen, der bor i Vig.

Annette Berg var ikke selv til stede ved demonstrationen.