70-årig hjemmeplejer får Dronningens Fortjenstmedalje

Tove Petersen får Dronningens Fortjenstmedalje, efter at have været hjemmeplejer i 40 år. Og hun har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tove Petersen har fået Dronningens Fortjenstmedalje efter at have været ansat i hjemmeplejen i 40 år.

Hun er social- og sundhedshjælper, 70 år og har ingen planer om at stoppe med at arbejde lige foreløbigt.

Og tirsdag var der reception for Tove Petersen, hvor Odsherreds borgmester, Thomas Adelskov, gav hende fortjenstmedaljen på. 

- Jeg så glad for mit arbejde. Jeg synes, det er en gave at have sådan et job. Og vi kører i den skønneste natur - og det får vi penge for, siger Tove Petersen, da TV ØST kom forbi receptionen.

Dengang og nu

quote Jeg så glad for mit arbejde. Jeg synes, det er en gave at have sådan et job

Tove Petersen, hjemmeplejer

Der er sket meget i hjemmeplejen de senste 40 år. Det ved Tove Petersen alt om. 

- Man startede jo med, at man fik en seddel fra kommunen, og så kørte man ud fra den seddel. Flere steder skulle man tømme wc-spande, og dem skulle man bare smide ud i haven. Der var hverken toilet eller noget, fortæller Tove Petersen.

- Der er jo sket meget. Da jeg startede, der lå man jo på knæ og vaskede folk forneden. Vi er kommet langt frem med hjælpemidler. Der har været en stor forskel, men man vokser jo med opgaven. Der bliver lavet ting om, og så vokser man med dem. 

Helt høj af sit arbejde

Tove Petersen har trods en alder på 70, ikke planer om at stoppe lige foreløbigt. Og det er der to årsager til. 

- For det første har vi en masse gode kolleger. For det andet kommer man ud til en masse dårlige mennesker, som har brug for ens hjælp. Og når man så kan mærke og se, hvor glade de bliver for den hjælp, så er det jo helt fantastisk. Og så er man næsten helt høj når man kører hjem, siger Tove Petersen.

Og hun er da heller ikke bleg for at synge en sang for borgerne, hvis de trænger til at blive muntret lidt op. Og så bliver der hevet sange frem fra Højskolesangbogen eller diverse bakkesange.

- Der går ikke noget af mig af at synge for dem, siger hun. 

Man får ikke fortjenstmedaljen automatisk. Den skal ens arbejdsgiver søge om.