¨

58-årig mand fra Odsherred snydt af Frankrigs finansminister

Arkiv Foto: Arkivfoto

En 58-årig mand anmeldte onsdag, at han var blevet bedraget via Facebook. Bedrageren havde udgivet sig for at være Frankrigs finansminister.

En 58-årig mand fra Odsherred Kommune gik onsdag til politiet med en anderledes anmeldelse.

I løbet af sommeren og efteråret havde han over Facebook været i kontakt med en mand, der udgav sig for at være Frankrigs finansminister.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi havde ”finansministeren” tilbudt den 58-årige mand et lån på favorable vilkår. En million kroner til en rente på to procent.

For at få mere at vide skulle den 58-årige bare først overføre 3.500 kroner til franskmanden, hvilket den 58-årige valgte at gøre.

Sad egentlig i Burkina Faso

Men pengekravet stoppede ikke ved de 3.500 kroner. Senere krævede manden, at den 58-årige skulle betale 10.000 kroner til en forsikring, så han ved lånet kunne være sikre på at få pengene tilbage.

Denne gang blev den 58-årige dog mistænksom.

Da politiet gennemså kommunikationen mellem ”finansministeren” og den 58-årige, kunne de konstatere, at korrespondancen var blevet oversat med en maskine.

Og at personen, der udgav sig for at være Frankrigs finansminister egentlig sad i Burkina Faso. Af samme årsag kunne politiet ikke forfølge sagen yderligere.

Manden fik derfor beskeden, at hans overførte penge var gået tabt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App