50.000 kroner i sodavand og pant stjålet fra idrætsforening: - Det er tarveligt

I Rørvig har den lokale idrætsforening fået stjålet omkring 3500 sodavand og fem poser pant. Det koster dem op mod 50.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag aften pakkede Thomas Gade og andre frivillige fra Rørvig IF en kølertrailer med sodavand ned og låste dem inde med hængelåse. De havde netop afholdt flere store arrangementer, hvor en hel del overskydende sodavand var tilbage.

Men da Thomas Gade kom tilbage mandag morgen, var køletraileren brudt op, og sodavandene var væk.

- Det er meget tarveligt, siger Thomas Gade til TV ØST.

Han er formand for Landliggerudvalget, der står for de store arrangementer, som Rørvig IF afholder. Det er de arrangementer, som med store deltagerantal gør, at foreningen ligger inde med så mange sodavand.

quote Det er lavt, at man synker til at stjæle fra børn. Fordi overskuddet fra idrætsforeningens arrangement er det, der skal dække børnenes udflugtsture og fremtidige aktivitetsbaner

Thomas Gade, formand, Landliggerudvalget

3500 sodavand og fem sække pant

Rørvig IF skulle aflevere de to paller sodavand til Carlsberg. Pallerne var fyldt med cirka 3500 halvliters sodavand af mærkerne Coca Cola, Cola Zero og Carlsberg Sport.

Desuden var fem fyldte plasticposer med returpant også pist væk. I hver pose var der mellem 700-800 kroner i pant, som foreningen ikke forventer at få at se igen.

Dermed anslår Rørvig IF, at de har mistet omkring 50.000 kroner i alt. Og mandag formiddag delte de derfor dette opslag på deres facebookside.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Det ærgrer Thomas Gade, at folk kan finde på at stjæle fra dem. For det er penge, der i sidste ende skulle have været til gavn for foreningens børn.

- Jeg tænker, det er tarveligt, og det er lavt, at man synker til at stjæle fra børn. Fordi overskuddet fra idrætsforeningens arrangement er det, der skal dække børnenes udflugtsture og fremtidige aktivitetsbaner for børnene, siger Thomas Gade.

En uge med store arrangementer

Omkring 130 frivillige har i løbet af ugen været med til at få afviklet de store arrangementer, som har givet overskuddet af sodavand. 

Tirsdag i sidste uge havde de for eksempel omkring 500 mennesker til vinsmagning på Højsandet i Rørvig.

Torsdag havde de tilskuerrekord, hvor over 3500 betalende gæster besøgte deres fodboldevent. Her spillede forskellige kendisser som Mick Øgendal og Christian Poulsen fodbold.

Lørdag afholdt Rørvig IF en lokal firmafodboldturnering, hvor 16 virksomheder spillede mod hinanden. Og om aftenen var der fest for omkring 300 mennesker.

Normalt får Rørvig IF lidt over 100.000 kroner i overskud for afviklingen af arrangementerne, der går til børnenes aktiviteter. De ved dog endnu ikke, hvor stort overskuddet er i år.  Men Thomas Gade ved godt, at de godt 50.000 kroner nok er svære få igen.

- Pantflaskerne er jeg ikke i tvivl om er væk. Og sodavandene er vel solgt på et eller andet marked desværre. Ligegyldigt hvad får vi ikke noget tilbage igen økonomisk. Men det ville være mig en stor fornøjelse, hvis vi kunne få pengene tilbage til børnene, siger Thomas Gade.

Foreningen har anmeldt tyveriet til politiet mandag morgen.