44-årig mand løsladt efter varetægtsfængsling for voldtægt

En 44-årig mand er blevet løsladt efter at have været varetægtsfængslet for voldtægt af en 24-årig kvinde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 44-årig mand fra Nykøbing Sjælland er blevet løsladt, efter han siden 29. december har været varetægtsfængslet for at have voldtaget en 24-årig kvinde.

Mandens varetægtsfængsling udløb 9. januar, men manden blev allerede løsladt den 5. januar. Han er dog stadig sigtet for at have voldtaget den 24-årige kvinde.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

- Når politiet generelt set vælger at varetægtsfængsle nogen i en sag, er det for, at de indblandede ikke skal påvirke politiets arbejde. I den tid den 44-årige mand har været varetægtsfængslet, har politiet været i gang med efterforskningen, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Anholdelsen skete ved stor politiaktion

Han forklarer, at det var efterforskningen, der gav grund til løsladelse.

- Med baggrund i de fremskridt, man gjorde i efterforskningen, var der ikke længere begrundelse for at holde manden varetægtsfængslet, og derfor kunne man løslade ham, siger han.

Voldtægten skulle være sket i Nykøbing Sjælland, og den 44-årige mand blev anholdt under en større politiaktion, hvor politiet tog alle forholdsregler, da de frygtede at voldtægtsmanden var bevæbnet.

Selve anholdelsen forløb dog uden dramatik.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, og politiet har ikke yderligere oplysninger i sagen.