¨

42-årig svindler dømt for at snyde lokal musikfestival

Nakkefestival er en musikfestival ved Rørvig. Her spiller især "nye udfordrende kunstnere, som ellers ikke falder under normale kategorier", som festivalen skriver på sin hjemmeside. Foto: TV ØST

I 2016 snød en 42-årig mand fra Odsherred Nakkefestival for 50.000 kroner. Det og flere andre bedragerier er han nu blevet dømt for.

Da den alternative musikfestival Nakkefestival ved Rørvig i 2016 skulle betale for en række sikkerhedsvagter, gav en 42-årig mand fra Odsherred, som var bindeled mellem festivalen og vagtfirmaet, festivalfolkene sit eget kontonummer. På den måde fik han snydt sig til 50.000 kroner, der ikke var hans.

Og det er han nu blevet dømt for ved Retten i Holbæk, skriver Nordvestnyt.

Manden blev også dømt for flere andre bedragerier. Han har blandt andet solgt flere Apple-produkter, der aldrig blev sendt til kunden, og han har indlogeret to personer på et feriecenter i Odsherred med et løfte om, at hans firma nok skulle betale regningen – han var bare ikke længere ansat i firmaet.

I alt har han bedraget for knap 190.000 kroner. Han blev idømt ni måneders fængsel og skal afsone tre af dem straks. Han kan undgå den resterende tid bag tremmer, hvis han udøver 120 timers samfundstjeneste og ikke begår lovbrud i et år.

Den 42-årige mand har endnu ikke besluttet, om han vil anke sagen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App