¨

40 finnjoller kæmper om danmarksmesterskabet: Det giver sammenhold i klubben

Foto: Dansk Finnjolle Klub

Der bliver liv på havnen og vandet i det nordvestsjællandske, når Nykøbing Sjælland Sejlklub fra torsdag afholder DM i finnjolle.

De glæder sig i Nykøbing Sjælland Sejlklub.

Torsdag skyder den nordvestsjællandske sejlskib nemlig et tre dages langt danmarksmesterskab i finnjolle i gang, hvor 40 joller ventes at kæmpe med op podiepladserne.

- Det er første gang, vi afholder DM for finnjoller, og det er er rimelig stort. Borgmesteren kommer ned og siger et par ord, så det er årets højdepunkt, siger Bjørn Junker Hansen, formand for Nykøbing Sjælland Sejlklub.

Vi afholder mesterskabet af sportslige og sociale grunde, det er med til at rykke medlemmerne i klubben lidt tættere sammen

Bjørn Junker Hansen, formand for Nykøbing Sjælland Sejlklub

Selvom det er et danmarksmesterskab, så vil der alligevel deltage sejlere fra Sverige, Tyskland og Holland. Det betyder dog ikke, at en tysker eksempelvis kan løbe med titlen som danmarksmester. Den titel vil den bedst placeret dansker få, forklarer Bjørn Junker Hansen.

- Vi afholder mesterskabet af sportslige og sociale grunde, det er med til at rykke medlemmerne i klubben lidt tættere sammen, siger formanden.

Sport for modne mænd

Deltagerne ved mesterskabet er fra 17 til 70 år.

- Med hovedvægt på de modne mænd, siger Bjørn Junker Hansen. 

Læs også Kajakroer mødte 10 marsvin på morgentur

Den hurtige jolle, der blev udviklet af en svenske kanodesigner tilbage i 1949, har siden 1952 været at finde ved De Olympiske Leje, hvilket gør den til en af historiens mest profilerede olympiske sejlbåde. Finnjollen sejles desuden mest af de personer omkring de 100 kilo.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App