¨

4 personer er indlagt efter brand i rygerum – 1 i livsfare

Foto: TV ØST

En handikappet beboer er i livsfare efter en brand på botilbud. 3 ansatte indlagt til observation for røgforgiftning.

En handikappet beboer på Odsherred Kommunes botilbud Grønnehaven i Nykøbing Sjælland er i livsfare efter en mindre brand natten til fredag på bostedet.

Branden opstod, da den mandlige beboer tabte en cigaret, mens han sad og røg i et rygerum på stedet. Manden er slemt forbrændt af branden.

Branden blev opdaget og slukket af de 3 ansatte på bostedet, der også gav førstehjælp til manden og tilkaldte politi, brandvæsen og en ambulance.

De er alle 3 efterfølgende blevet indlagt til observation for røgforgiftning, oplyser Odsherred Kommune i en pressemeddelelse. De er også blevet tilbudt behandling ved en krisepsykolog.

Pårørende har fået besked

Lederen af botilbdudet, Jens Bo Nielsen, er i kontakt med beboerens pårørende omkring den tragiske ulykke.

- Som det er blevet os oplyst, er der tale om en hændelig og tragisk ulykke, som vi er berørt af. Personalet gjorde, hvad der stod i deres magt for at afhjælpe ulykke med den følge, at tre medarbejdere blev indlagt til observation for røgforgiftning. Vi undersøger nu, om alle forholdsregler omkring rygerrummet, hvor beboeren havde siddet og røget, er i orden. Hvis der viser sig forhold, som kan gøre, at vi kan forhindre en tilsvarende ulykke, vil vi naturligvis handle på det, siger direktør Gitte Løvgren, Odsherred Kommune.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App