28-årig kvinde mistede livet i trafikulykke - nu vil Vejdirektoratet undersøge vejen

Sidste måned mistede en 28-årig kvinde livet ved en ulykke på en landevej i Odsherred Kommune. Nu vil Vejdirektoratet lave en undersøgelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

14. februar kørte en 23-årig mand frontalt sammen med en anden bil under en overhaling på en landevej ved Asnæs i Odsherred. Ved sammenstødet blev en 28-årig kvinde blev dræbt.

Ulykken skete på vejen Rødhøj øst for Asnæs. Nu vil Vejdirektoratet undersøge vejen og trafikforholdene nærmere.

quote Formålet er at grave et spadestik dybere

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi

- Det, man gør nu, er, at man kigger dybere ind i tingene, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Formålet er at grave et spadestik dybere

Nu indkalder Vejdirektoratet bilinspektøren, politiets vejteknikere og vejmyndigheden, som i det her tilfælde er Odsherred Kommune.

- Formålet er at grave et spadestik dybere. Er der noget, der kunne havde bidraget til at undgå den her ulykke, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Hvad er det for nogle biler, og hvilke skader havde de? Kunne noget af personskaden være undgået, hvis bilen var indrettet anderledes? Hvad hvis bilisten havde brugt sikkerhedssele? Er det en bred vej? Er det en smal vej? Man får en drøftelse af, hvorfor uheldet skete.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: TV2 ØST

Ingen foranstaltninger virker mod spritkørsel

Efter ulykken den 14. februar stak den 23-årige fører af den overhalende bil af. Han blev senere anholdt.

quote Mistanken går på, at han er spirituspåvirket, og så kan man lave nok så mange foranstaltninger vejteknisk

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet har også foretaget blodprøver af manden, men afventer stadig svar.

- Mistanken går på, at han var spirituspåvirket, og så kan man lave nok så mange foranstaltninger vejteknisk, siger kommunikationsrådgiver Martin Bjerregaard.

Går mistanken også på, at han var narkopåvirket?

- Når vi udtager blodprøver i sådan en sag, undersøger vi begge dele. Men jeg kan ikke udtale mig om det på nuværende tidspunkt, for den pågældende er ikke underrettet, siger Martin Bjerregaard.

Borgere arrangerede fakkeltog

Kort efter den tragiske trafikulykke arrangerede en mand fra lokalområdet et fakkeltog, der skulle mindes den dræbte kvinde og sparke gang i en debat om den generelle fart og kørsel i trafikken.

Det var René Arndt Liu Bång, der stod bag fakkeltoget i Asnæs. Han er ikke i familie med nogen af de involverede og har aldrig selv været i et trafikuheld, men på hans køreture rundt omkring, eksempelvis på motorvejen ind til København og på mange landeveje, oplever han, hvor stærkt og uhensigtsmæssigt der bliver kørt.

- Jeg håber, at det her vil få en debat igang om fart, for folk kører sgu stærkt, selv på landevejene, 
og der er ingen debat om fart, udtalte René Arndt Liu Bång til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billederne.

Det var en lokal borger, der stod bag fakkeltoget i Asnæs, til minde om den 28-årige kvinde, der mistede livet i en trafikulykke.
Det var en lokal borger, der stod bag fakkeltoget i Asnæs, til minde om den 28-årige kvinde, der mistede livet i en trafikulykke. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST
Der blev lagt blomster og tændt lys, da et stort antal personer gik et fakkeltog i Asnæs på baggrund af en dødsulykke. 
Der blev lagt blomster og tændt lys, da et stort antal personer gik et fakkeltog i Asnæs på baggrund af en dødsulykke.  Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

Dødens landevej – fire ulykker på to måneder

Det er ikke første gang, der bliver foretaget en vejundersøgelse på de nordvestsjællandske veje. En lignende undersøgelse blev foretaget i januar på rute 22 mellem Kalundborg og Slagelse. På blot to måneder skete der fire trafikulykker inden for en strækning på fire kilometer.

- Her lavede man samme øvelse. Her kiggede man på, hvordan vejen ser ud, hvordan afmærkningerne er, hvordan vejrforholdene er, siger Martin Bjerregaard.

Borgere er bekymrede

Flere borgere, der dagligt kører på rute 22, har fortalt til TV2 ØST, at de mange ulykker gør dem bekymrede.

16. november kørte en 50 mand ind i en bil ført af en 76-årig kvinde. 26. december skete der et solouheld, hvor en personbil væltede rundt på taget. Føreren var en 25-årig mand, som politiet målte til at have en promille på 0,64 foruden at være påvirket af hash. Han slap uskadt fra ulykken.

Så heldig var en 21 mand og dennes 26-årige passager, der den 4. januar forulykkede i høj fart i et sving, ikke. Bilen rullede rundt flere gange, og personerne blev kastet ud af bilen. Passageren blev dræbt, imens den 21-årge fører pådrog sig alvorlige skader.

Den 16. januar var det så en 31-årig mand, der blev dræbt under en overhaling. Manden havde i forvejen fået frataget kørekortet.