200 satte sit fodaftryk på nyt samlingssted: Det gamle brændte væk

I Højby var der et helt særligt tilbud ved Super Brugsen, der fik folk til at stå i kø. Her kunne alle sætte sit fodaftryk på den nye Højby Hal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Så presser jeg lige dine tæer ned i leret.  

Køen var lang ved Super Brugsen i Højby lørdag formiddag. Men folk stod ikke i kø for at købe svinekoteletter eller Sprite. 

Nej, de ventede såmænd på at få lov til at sætte deres fodaftryk i en klump ler.

- Sådan perfekt, lød det fra keramiker Martin Nybo Jensen, der i dagens anledning fik lov til at komme helt tæt på borgerne i Højby og deres fødder.

Martin Nybo Jensen har lavet 200 lerblokke, der hver især vejer 7 kilo. Og alle fik lørdag et aftryk.

De 200 blokke, når de er blevet brændt, skal lægges som fliser ude foran den nye hal i Højby. 

- Vi regner med, at det skal være ligesom jorden er giftig – at man kan løbe på de her fodaftryk, og så skal de danne et forløb, som leder fra et sted til et andets, siger Martin Nybo Jensen.

Sjov idé

Og borgerne stod altså i kø til at få lov til at sætte deres aftryk. Også med deres babyer og hunde.

- Jeg synes, det er en sjov idé. Jeg vil gerne være med til at biddrage til kunsten i den nye hal, siger Ann-Sofie Andersen, der også fik sin hund Maggis pote med.

- Det er en rigtig god idé, og vi er stolte af, at vi får en ny flot hal, og det er da kun sjovt at få lov til at præge dem, siger Susanne Bastegaard. 

 
 
Foto: TV ØST

For keramiker Martin Nybo Jensen, var det en yderst sjov dag.

- Det har været fantastisk. Det kan jo ikke blive mere folkeligt. Vi har lavet hunde- og babyaftryk. Unge som gamle har været med. Det bliver ikke bedre, griner han.

Den gamle hal brændte

Den 10. december 2013 stod hallen i Højby i flammer. Trods en ihærdig indsats fra brandvæsnet, stod hallen ikke til at rede.

Politiet efterforskede branden som påsat, men der er aldrig blevet anholdt en eller flere gerningsmænd, og derfor valgte politiet at lukke sagen.

Mange ville være med til at sætte deres aftryk på den nye Højby Hal. 
Mange ville være med til at sætte deres aftryk på den nye Højby Hal. 

Nu. Tre et halvt år senere er fundamentet lagt og skelettet bygget til den nye hal, der kommer til at ligge lige ved siden af Super Brugsen.

- Det er fantastisk, at vi står her nu så tæt på målet. Vi har fået en masse fondsmidler, og med forsikringspengene, så kan vi bygge en hal til 65,5 millioner kroner, siger Thomas Nicolaisen, der er formand for Samarbejdsudvalget i Højby.

Og det er netop samarbejdsudvalgt, der kom på idéen med at inddrage borgernes fødder.

- Vi vil gerne have at folk føler sig knyttet til hallen. Det er for at gøre hallen til alles projekt, siger Thomas Nicolaisen.

Den nye hal åbner sommeren 2018.