2 vindere af Landsby Makeover 2014

I år gik sejren af Landsby Makeover til hele 2 byer. Det var Grevinge og Vig, der løb med makeover-prisen og præminen på 50.000 kroner og 20 håndværkstimer

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I år kunne 2 ud af 5 byer stille sig på vinderpodiet, da Odsherred Kommune kårede vinderen af Landsby Makeover 2014. Med førstepræmien fulgte der et kontantbeløb på 50.000 kroner og 20 håndværkertimer. Det skal de to vindere Grevinge og Vig nu dele.

- Det var umuligt at pege på den ene frem for den anden. De var begge vindere, siger Helge Fredslund der var med i dommerkomiteen.

De to projekter vandt fordi, det var dem der var bedst til at involvere hele byen, og ikke kun enkelte, uddyber Helge Fredslund. Der har været en masse samarbejde i byen, hvilket er hele idéen med projektet, at få folk til at arbejde sammen. Derudover var det også dem der var mest æstetiske og havde det bedste håndværk.

Glad vinder

Selvom præmien skulle deles var Vig lykkelige over at have vundet.

- Det er fuldstændig fanstatisk, at det blev os. Vi jubler over, at det var hundeparken, der vandt, siger Anette Berg, der har været med på projektet.

Og penge får hurtigt ben at gå på. Vig har allerede andre projekter i støbeskeen, der mangler lidt penge til at komme i gang.

- Vi har mange ting på vores prioriteringsliste. Øverst står vores bymidte, som vi gerne vil have lavet mere attraktiv, siger Anette Berg.  

Læs også: Vinderen af Landsby Makeover 2014 offentliggøres mandag

”Jeg kunne spore en vis skuffelse”

Den delte førsteplads var dog en lille skuffelse for de 2 byer, der gerne ville have haft 50.000 kroner til at færdiggøre deres projekter og udbedre dem, fortæller Helge Fredslund.

- Jeg lyver, hvis jeg siger, at jeg ikke kunne spore en vis skuffelse, da de to byer fik at vide, at de skal dele de 25.000 kroner. Derfor her jeg besluttet mig for, at jeg vil prøve at indsamle penge, så de begge kan få 25.000 kroner mere, siger han.

Helge Fredslund er med i lokaldemokratiudvalget i Odsherred Kommune, og her vil han på næste møde forslå, at de skal finde 50.000 kroner, så de to vindere kan få flere penge til at færdiggøre og vedligeholde projekterne, smat starte nye. Han mener, at de begge fortjener at have fået 50.000 kroner.  

De to vinderprojekter

Grevinge har etableret et rekreativt område med bl.a. plads til ophold, en trampesti og et podie, omkring et vandreservoir, der ligger ved byen. Det ligger lige ved et ældrecenter og midt i byen, derfor vil det få stor betydning for beboerne. Grevinge benytter landsby-makeover som kickstarter på en række andre tiltag, der skal gøre byen mere attraktiv.

Vig ville gøre bymidten mere aktiv, og derfor mente de, at en hundelegeplads var det helt rigtige. Her får alle byens hundeejere mulighed for at boltre sig med deres hunde. Den centrale placering i byen betyder, at mange borgere vil få gavn af legepladsen, og at det vil blive til et samlingssted, der ikke kun er for hundeejere.