¨

18.000 kroner til tyveriramt plejehjem

Foto: TV ØST

Støtten er væltet ind, siden det i sidste uge kom frem, at en tyv havde stjålet beboernes julegaver på plejecenteret Bakkegården i Hørve.

 På under en uge er der samlet over 18.000 kroner sammen til plejecenteret Bakkegården i Hørve i Odsherred Kommune.

Mellem tirsdag og onsdag i sidste uge stjal en tyv 26 julegaver, som de ældre beboere skulle have haft, og siden er støtten væltet ind fra lokale borgere, der i alt har indsamlet 18.445 på initiativ af Jeppe Michael Rye Hansen.

Der blev oprettet en Facebookgruppe til formålet, og så gik det stærkt.

- Ingen af os havde i vores vildeste fantasi forestillet os, hvilken fantastisk opbakning initiativet ville medføre. Vi blev nærmest blæst omkuld af folk fra nær og fjern, som ønskede at støtte. 887 personer blev på rekordtid medlemmer af gruppen. Donationerne kommer primært fra private, men enkelte firmaer har også valgt at støtte op, lyder det i en pressemeddelelse fra folkene bag indsamlingen samt centerets ledelse, der takke de lokale for hjælpen.

- Vi ønsker at rette en stor tak for den kolossale opbakning og de mange pæne ord, der er faldet af til støtte for Bakkegaardens beboere. Det har været en helt vild oplevelse. Det viser mere end noget andet, hvor meget afstand folk tager for den salgs indbrud, samt det sammenhold der opstår i kølvandet. TUSIND TAK, skriver de.

På et møde 3. januar skal bestyrelsen bag Inger og Helge Nielsens fond, som havde doneret pengene til de første julegaver, finde ud af, hvordan de overskydende penge skal anvendes.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App