17-årig redder sin mors liv

Sarah Bjerregaard Hansen fik sin mor tilbage til livet, da hun faldt om med en blodprop i hjertet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sarah Bjerregaard Hansen er blot 17 år gammel. Alligevel har hun allerede formået at redde et anden menneskes liv. Og så endda hendes egen mor.

Torsdag sidste uge faldt Sara Bjerregaard Hansens mor pludselig om med en blodprop i hjertet i familiens hjem i Højby i Odsherred Kommune.

Sarah Bjerregaard Hansen skyndte sig at tilkalde hjælp over telefonen og efterfølgende gik hun sammen med sin far i gang med at hjælpe sin mor.

-       Jeg sætter alarmcentralen over højtaler og så begynder vi på hjertemassagen, fortæller hun.

I godt tyve minutter kæmpede Sara Bjerregaard Hansen og hendes far alt, hvad de kunne indtil ambulancen nåede frem.

-       Jeg kan slet ikke huske, hvad jeg tænkte, jeg kan bare huske, jeg blev tør i munden af at råbe de tal hele tiden.

Senere på hospitalet fik familien at vide, at deres indsats og førstehjælp formentlig havde reddet morens liv.

Hele vejen igennem sin mors hjertestop formåede den 17-årige gymnasieelev at bevarede overblikket sammen med sin far. Og tilfældigvis havde Sara Bjerregaard Hansen været på et førstehjælpskursus, fordi hun er i gang med at tage kørekort. Blot fire dage før, det gik galt.

-       Jeg kunne høre min førstehjælpslærer stå og råbe mig ind i øret, fortæller hun.

Oven på den skelsættende oplevelse sunder familien Hansen sig stadig. Mor, Rikke Bjerregaard Hansen, har det efter omstændighederne godt. Takket være sin familie.

-       Jeg er dybt, dybt taknemmelig for at jeg stadig er her og at de har handlet, som de har, siger Rikke Bjerregaard Hansen.