150 kroner per kilo - nu kan du få nye danske Lammefjordskartofler

Sæsonen er kommet, nu er det igen tid til nye danske kartofler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

125 kilo kartofler ligger lige nu til salg hos Lammefjordsgaarden Blomster ved Hørve. De er alle taget op af Jens Jensen og hans medarbejdere fra klokken fem fredag morgen. 

- Jeg synes, de er blevet pæne, siger Jens Jensen om sine første nyopgravede kartofler.

Det har ellers ikke været de bedste forhold at dyrke kartofler i.

- Der går 60 dage, fra vi har lagt dem i jorden, til de er klar. Og det er på trods af den kulde, vi har haft. Det har ikke været noget godt forår. Der har ikke været nogen sol, så jeg synes egentlig, de er blevet meget gode, siger Jens Jensen.

Lammefjordskartofler er noget helt specielt

På Lammefjordsgaarden Blomster dyrker Jens Jensen 13 hektar kartofler. Nogle bliver dyrket på friland, mens de kartfoler, som er ved at være klar nu, er fra et drivhus, men et ikke helt almindelig drivhus.

- Vi har lavet en plastiktunnel, hvor kartoflerne stadig er i den rigtige lammefjordsjord. De får en helt anden smag ved, at de er høstet på Lammefjorden, end hvis de er høstet for eksempel på Fyn. Det er ikke den samme jord. Det her er jo gammel havbund, og det giver en helt anden smag i kartoflen, forklarer Jens Jensen.

Det er dog ikke kun smagen, der er særlig ved Lammefjordskartoflen.

- Når du høster kartofler fra Lammefjorden, så bliver de helt blanke, lyse og pæne, siger Jens Jensen.

Kartoflerne bliver solgt i Jens Jensens gårdbutik, og han lover han nok skal grave nogle flere op, hvis de 125 kilo bliver solgt.

- Hvis der mangler nogle inde i butikken, så går vi ud og graver nogle flere op, siger Jens Jensen.

Kartoflerne bliver pakket i poser med 500 gram og solgt til 75 kroner.


Et af Jens Jensens drivhuse, hvor nogle af de første kartofler er blevet gravet op.
Et af Jens Jensens drivhuse, hvor nogle af de første kartofler er blevet gravet op. Foto: Jens Jensen

Nyhedsoverblik