50 millioner kroner ekstra skal hindre kaos med Sundhedsplatform

Frygt for startvanskeligheder for Sundhedsplatformen får politikerne i Region Sjælland til at skyde 50 millioner ekstra ind i en bufferpulje.

Tema: Nyheder om Sundhedsplatformen
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Frygten for startvanskeligheder for Sundhedsplatformen får nu politikerne i Region Sjælland til at skyde 50 millioner ekstra ind i en 60 millioner kroners bufferpulje, der skal sikre en god udrulning af platformen på sygehusene i Region Sjælland.

Det skriver Dagbladet Roskilde.

Aftalen er lavet af et flertal i regionsrådet bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, De Radikale, Socialdemokraterne og SF, som har indgået en budgetaftale for 2018. 

Bufferpuljen, der nu lyder på i alt 110 millioner kroner, skal sikre ekstra personale, når Sundhedsplatformen går i luften den 25. november 2017 såvel som oplæring af læger, sygeplejersker og lægesekretærer i at bruge systemet.

Skal sikre ekstra hænder og ressourcer

- Læringen fra Region Hovedstaden er, at systemet virker, men at det tager tid for personalet at lære det nye system ordentligt at kende, siger Jens Stenbæk (V), regionsrådsformand i Region Sjælland, til Dagbladet Roskilde og fortsætter:

- Derfor afsætter vi penge til at få ekstra personaleressourcer i den periode, systemet rulles ud. Det skal sikre ekstra hænder og ressourcer til støtte af personalet, så udrulningen sker i et godt arbejdsmiljø. 

Med Sundhedsplatformen samles patientoplysningerne ét sted. Det skal give personalet et bedre overblik over patientforløb og undersøgelser på tværs af afdelinger, hospitaler og regioner.