Vil betale Femernbro

Flere danske politikere mener, at transportminister Flemming Hansen bør finde den store pengepung frem. Han bør tilbyde Tyskland, at Danmark garanterer for flere af de milliardstore lån til en Femernbro.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er stor begejstring blandt de danske politikere, når man siger sætningen: En bro over Femern til Tyskland.

Men de tyske politikere er langt mere skeptiske. Derfor skal de lokkes til forhandlingsbordet med en lokkemad, der er til at forstå.

Danmark bør tilbyde at garantere for 75 procent af de lån, der skal bruges til at bygge den 40 milliarder kroner dyre bro. Det foreslår transportordførerne fra både Venstre, De Konservative og Socialdemokratiet, skriver Jyllands Posten.

I regeringstoppen i Danmark er man positive overfor ideen, hvis det er det, der skal til for at få tyskerne til at skrive under på en bro mellem Lolland og Nordtyskland, skriver avisen.

Transportminister Flemming Hansen skulle i går have haft et møde med sin tyske kollega, Wolfgang Tiefensee. Men mødet blev aflyst. Den tyske kansler Angela Merkel og statsminister Anders Fogh Rasmussen har aftalt, at inden udgangen af juni måned skal det besluttes, om der skal bygges en bro.