Tyskland godkender Femern-forbindelse

Den tyske forbundsdag sagde sent torsdag ja til en fast broforbindelse mellem Danmark og Tyskland. Femernforbindelsen skal stå klar i 2018.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Knap tre måneder efter, at det danske folketing sagde ja til en fast forbindelse mellem Danmark og Tyskland, blåstemplede den tyske forbundsdag sent i aftes aftalen mellem de to lande. Dermed kan byggeriet gå i gang om tre år, og broen skal stå klar i 2018.

Og beslutningen i forbundsdagen glæder formanden for den dansk-tyske Femern Bælt Komité, Venstres tidligere skatteminister Svend Erik Hovmand.

- Den faste forbindelse bliver grundlaget for en erhvervsmæssig, økonomisk og kulturel udvikling af betydeligt omfang, siger han.

Ifølge ham er der allerede er betydelig interesse fra erhvervslivets side for at placere sig langs den nye forbindelse på ruten direkte mellem København og Hamburg.

Torsdagens beslutning i Berlin kom trods modstand fra naturaktivister, der mener at broen får fatale konsekvenser for miljøet. Men de fik altså ikke held til at standse det 33 milliarder kroner dyre projekt. Danmark står for udgifterne til den 19 kilometer lange bro, mens tyskerne skal betale for jernbane- og vejforbindelse på den tyske side.

[video:flv:090618_hovmand.flv]

Læs meget mere om Femern-forbindelsen ved at trykke på linket herunder: