Tyske aktivister vil stoppe Femern-bro

Tysklands største miljøorganisation varsler hård modstand, hvis politikerne vælger en bro-løsning over Femern Bælt.

Tema: Femern-forbindelsen
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Aktivister fra Tysklands største miljøorganisation, Nabu, forbereder en kamp med brug af alle midler for at forhindre, at der bliver bygget en bro mellem Danmark og Tyskland.

Det fortæller tyske aktivister, til Morgenavisen Jyllands-Posten, der har mødt dem i Kiel. Hvis de danske politikere regner med, at de blot kan beslutte at bygge en bro over Femern Bælt og ikke den tunnel, som miljøaktivisterne peger på som det eneste acceptable alternativ, kan de få sig en gevaldig overraskelse.

En beslutning om en bro vil være ensbetydende med, at de kommende måneder og år vil byde på massive protester, som man så det for tre uger siden mod byggeriet af den nye banegård, Stuttgart 21, i Stuttgart, lover Malte Siegert, formand for Nabus aktionskomité mod en Femern-bro.

- Vi kan på ingen måde acceptere en bro. Det er den værst tænkelige løsning.  Hvis man alligevel beslutter sig for det, vil vi kæmpe imod med alle tænkelige midler, siger Malte Siegert til Jyllands-Posten.

- En bro vil skabe alvorlige problemer for trækfuglene, forringe vandgennemstrømningen til Østersøen og føre til skibskollisioner med uoverskuelige miljøkonsekvenser, mener talsmanden for Nabu, der har 450.000 medlemmer i ryggen.

/ritzau/

 

[cke_placeholder_file:{"type":"video","id":"103839","title":"","caption":"%C2%A0","alignment":"full"}]