¨

Tysk socialdemokrati stemmer for Femern-forbindelsen

Foto: TV ØST

SPD stemmer for Femern-forbindelse.

Med et stort flertal har det slesvig-holstenske socialdemokrati på deres kongres i Husum søndag stemt for en Femern-forbindelse, oplyser netavisen nordschleswiger.dk.

Der var kun få SPD-delegerede som undlod at stemme for en erklæring, som ønsker at regionen Ostholsteins interesser skal sikres i forbindelse med projektet ligesom trafik-investeringer i regionen Sønderjylland-Schleswig ikke må udskydes på grund af Femern-forbindelsens økonomiske belastninger.

Samtidig har SPD-kongressen også udtalt et ønske om at der skal føres nye forhandlinger mellem Danmark og Tyskland bl.a. om investeringerne i Slesvig-Holsten.

I den forbindelse skal der syd for grænsen nedsættes et dialog-forum, som efter SPD´s opfattelse åbent må kunne diskutere alle spørgsmål, herunder også projektets endelige realisering.

Som et vigtigt krav understreger de tyske socialdemokrater i Slesvig-Holsten, at de arbejder, som udføres i forbindelse med Femern-projeket, fuldtud respekterer danske og tyske løn-overenskomster.

I foråret 2011 afholdes der nyvalg i Slesvig-Holsten og foreløbig er SPD stor favorit til at afløse den hidtidige borgerlige regering under ledelse af CDU´s ministerpræsident Peter Harry Carstensen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App