Tysk regering vil ikke genforhandle Femern-aftale

Venstrefløjspartier har forgæves forsøgt at få genberegnet og genforhandlet byggeriet af Femern-forbindelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den tyske regering bakker fortsat op om Femern-forbindelsen og den aftale, som man har indgået med Danmark.

 

Forbundsdagens udvalg for trafik og digital infrastruktur afviste onsdag et forslag fra venstrefløjspartiet Die Linke og miljøpartiet Die Grünen, der påbød regeringen at genforhandle den aftale, der er indgået.

 

Forslagsstillerne mener, at der er behov for at få regnet aftalen igennem igen for at sikre, at projektet er tidssvarende og opfylder det behov, der måtte være.

 

- Forudsætningerne, som aftalen mellem de to lande blev indgået under, har flere gange siden ændret sig markant, ikke mindst de økonomiske rammebetingelser, hedder det i forslaget, som altså blev stemt ned.

 

Regeringskoalitionen, som består af CDU/CSU og SPD, står dermed ved den aftale, man indgik med Danmark i begyndelsen af 2010.

 

- Afvisningen af anmodningen er et klart signal fra koalitionens side for den faste forbindelse under Femern Bælt, hedder det i en udtalelse fra den trafikpolitiske talsmand fra CDU/CSU, Ulrich Lange, og ordfører Gero Storjohann fra samme parti.

 

Det danske lovforslag om anlæg og drift af Femern-forbindelsen venter kun på en sidste behandling i Folketinget, inden det kan vedtages.

 

Aftalen mellem Danmark og Tyskland indebærer, at Danmark afholder udgifterne for forbindelsen.

 

Tyskland skal dog sørge for, at infrastrukturen på den anden side af grænsen bliver udbygget, så den kan håndtere en øget trafik. Dermed står tyskerne også over for at skulle bruge et større milliardbeløb på anlægsopgaver.

 

/ritzau/


Nyhedsoverblik