¨

Tysk politiker stiller spørgsmålstegn ved Femern milliarder

Foto: TV ØST

Den tyske politiker Sabine Wils stiller nu spørgsmålstegn ved, om Femernprojektet stadig er berettiget til EU-milliarder.

Lever Femernbyggeriet stadigvæk op til kravene for at modtage EU-milliarder?

Det spørgsmål vil det tyske venstrefløjsmedlem af EU-Parlamentet Sabine Wils gerne have svar på.

Det skriver Ingengiøren.dk.

Fra bro til tunnel

Hun har stillet spørgsmålet til EU-kommissionen, fordi hun mener, at Femernprojektet ikke længere gør sig fortjent til de såkaldte TEN-midler (TransEuropæiske Netværk), der er givet i milliarder til byggeriet.

I starten var det planlagt, at byggeriet skulle indeholde en skråtagsbro, men det blev i 2011 ændret til en sænketunnel, da forgængeren ville blive for dyr og teknisk svær at anlægge.

Nu vil Sabine Wils så have svar på, om de nye planer lever op til kravene.

EU har ikke rejst tvivl

Viser det sig, at hun har ret i sin betragtning om, at projektet ikke længere gør sig fortjent til EU-milliarderne, vil det være en stor bombe under byggeriets økonomi.

I Femern A/S understreger finansdirektør Allan Christensen dog ifølge Ingeniøren.dk, at revisorerne i EU ikke har rejst tvivl om lovligheden af EU-støtten.

- De årlige støttebeløb modtages fra EU, når vi har dokumenteret, at vi har haft støtteberettigede udgifter. Grundlaget for at modtage støtte revideres af EU’s revisorer, og de har ikke rejst spørgsmål om lovligheden af den TEN-T-støtte, Femern Bælt-projektet modtager, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App