¨

Tysk Femeren skeptiker kom på besøg

Foto: TV ØST

En af Tysklands mest indflydelsesrige Femeren skeptikere besøgte i dag regionen for at mødes med en af de største Femeren tilhængere

Lennart Damsbo-Andersen modtog i dag fint besøg fra Tyskland. Fra den tyske Rigsdag i Berlin kom Bettina Hagedorn og fra delstatsparlamentet i Slesvig-Holsten kom Lars Winter. 

De er begge socialdemokrater ligesom Lennart Damsbo-Andersen, men når det kommer til deres holdning den kommende Femeren-forbindelse står de milevidt fra hinanden.

Bettina Hagedorn frygter, at Femern-forbindelsen vil skade miljøet, og det fastholder hun selvom Tysklands kansler Angela Merkel sidst hun var i Danmark har slået fast, at Tyskland vil opfylde deres forpligtigelser i forbindelse med etableringen af Femeren-forbindelsen:

- Mange af de vælgere jeg repræsenterer i Tyskland er i mod forbindelsen, fordi de anser den som unødvendig, og fordi der ville komme en masse trafikstøj i et naturskønt område, siger hun.

Tyskerne har meldt ud, at de ikke kan nå at få deres jernbane elektrificeret inden forbindelsen efter planen skal stå færdig i 2021, og det betyder at larmende og forurenende dieseltog i stedet skal køre på strækningen.

På grund af andre forsinkelser på den danske side ser det dog ud til, at forbindelsen alligevel først står færdig i 2024. Det betyder, at den tyske delegation og Lennart Damsbo-Andersen på ægte politikermanér kan skrive en erklæring om, at danskerne vil time deres forsinkelse, så tyskerne når, at få jernbane elektrificeret til tiden så de helt slipper for dieseltogene.

Det træk hjælper lidt på humøret hos de to tyske Femeren-skeptikere, men helt overbeviste er de ikke:

- Det hjælper, da lidt på det, men vi var jo helst fri for den forbindelse, siger Bettina Hagedorn.

 

02:34 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App